YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

22 Yıl Önce Temeli Atılan Havaalanına Şehit Ömer Halisdemir Yazılı Tabela Koydular

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE'de temeli 1995 yılında atılan ancak bugüne kadar hiçbir ilerleme sağlanamayan havaalanının artık yapılmasını isteyen bir grup vatandaş, havaalanının yapılması

22 Yıl Önce Temeli Atılan Havaalanına Şehit Ömer Halisdemir Yazılı Tabela Koydular

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE'de temeli 1995 yılında atılan ancak bugüne kadar hiçbir ilerleme sağlanamayan havaalanının artık yapılmasını isteyen bir grup vatandaş, havaalanının yapılması düşünülen yere 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in adı yazılı tabela astı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 22 yıldır temel aşamasında bekleyen havaalanı konusunda açıklama yaptı. Havaalanı projesinin şehit Halisdemir'in doğup büyüdüğü Çukurkuyu Kasabası’na çok yakın oduğunu belirten Milletvekili Gürer, şöyle devam etti:
"1995 yılında dönemin Başbakanı Niğde’ye gelerek Niğde havaalanının temelini atmıştı. O günden bugüne bu tabela dışında yapılan bir şey yok. 15 yıllık Ak Parti hükümetlerinde gelen her başbakan ve gelen bakanların Niğde Havaalanı için sözleri oldu. 'Niğde ile Aksaray veya Ereğli ile Niğde'ye ortak havaalanı yapılacak' dediler. Son olarak da bu mevcut yerine yapılacağı söylendi. Şu sıralar 4 yeni havaalanı için Ulaştırma Bakanı açıklama yaptı ancak aralarında Niğde yine yok. Niğdeliler artık havaalanı yapılsın istiyor."
Havaalanına vatandaşlar tarafından 'Ömer Halisdemir' adı verilerek tabelanın asıldığını anlatan Gürer, şöyle devam etti:
"Tarih Ömer Halisdemir’i hem Niğde’nin hem de Türkiye’nin kahramanı olarak kaydetti. Halkımız da Niğde’nin havaalanının isminin Ömer Halisdemir havaalanı olarak değiştirilmesini istiyor. Halkımız geldi buraya tabelayı astı. Buradan sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Ulaştırma Bakanına sesleniyorum, her seçimden önce Niğde’ye havaalanı sözü veriliyor ama bir türlü yapılmıyor. Ömer Halisdemir’in doğup büyüdüğü ve kabrinin bulunduğu Çukurkuyu Kasabası'nın hemen girişinde bulunan bu havaalanı temelinin bir an önce bitirilip Niğde’nin havaalanına kavuşturulmasını temenni ediyorum."

22 Yıl Önce Temeli Atılan Havaalanına Şehit Ömer Halisdemir Yazılı Tabela Koydular

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler