YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Anadolu Ajansı Kermesi Açıldı

"Kış Geldi... Suriye İçin Bir ekmek, Bir Battaniye" kampanyası kapsamında AA çalışanlarının eşlerince düzenlenen kermesin açılışı yapıldı.

"Kış Geldi... Suriye İçin Bir ekmek, Bir Battaniye" kampanyası kapsamında AA çalışanlarının eşlerince düzenlenen kermesin açılışı yapıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi Binası Sergi Salonu'ndaki kermesin açılışına, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın eşi Münevver Arınç, AA Genel Müdürü Kemal Öztürk ve eşi Hatice Öztürk ile AA personeli, eşleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Münevver Arınç da AA çalışanlarının organize ettiği kermes nedeniyle güzel bir hayır çalışmasında bir araya geldiklerini ifade ederek, "Bu tip çalışmalar gerçekten çok bereketli oluyor. Arkadaşlarımızın yaptıkları çalışmalarda, gayretleri sonucunda bütün Türkiye'den çok güzel bir cevap geldiğini, katılım olduğunu bütün illerden Malatya'dan, İzmir'den, Manisa'dan, Bursa'dan, Denizli'den herkesin bu işe gönül verdiğini öğrendim. AA çalışanları yaptıkları 2 aylık çalışmayla çok güzel bir işe vesile oldu. Başta Kemal Bey ve eşi Hatice Hanım olmak üzere, AA çalışanlarının eşlerine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

-"Herkesin bir katkısı var bu işte"-

Hatice Öztürk de AA çalışanlarının Suriye'de yaşananları haberleştirerek resmettiklerini, kendilerininde bu işe katkı sunmak istediklerini söyledi.

AA çalışanlarının eşleri olarak bir kermes düzenlemeyi planladıklarını ifade eden Öztürk, "Bizim eşlerimiz muhabir, Suriye'de yaşanan ızdırabı acıyı resmediyorlar, haber yapıyorlar. Biz de eşler olarak bu konuda nasıl bir katkımız olur diye düşündük ve kermes yapmaya karar verdik. Ajansımızın bütün Türkiye'de bölgeleri var. Her bir bölgeden Şırnak'tan, Edirne'den Van'a kadar bütün bölgelerden yöresel ürünlerimiz geldi. Herkesin bir katkısı var bu işte. Bu işe katkı sağlayan sivil toplum kuruluşlarımız, ajans çalışanlarımız ve ajans çalışan eşlerimiz, herkesten Allah razı olsun" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kermesin açılışını Münevver Arınç, Hatice Öztürk ve AA çalışanlarının eşleri kurdele keserek gerçekleştirdi.

Münevver Arınç ve Hatice Öztürk, daha sonra kermes salonunu gezerek alışveriş yaptılar, stant görevlilerinden bilgi aldılar.

Kermesten ilk alışverişi yapan ve Edirne'nin yöresel mis meyve sabunundan satın alan Münevver Arınç'a, badem ezmesinden yapılmış Türk bayrağı hediye edildi.

-Türkiye'nin dört bir yanından ürünler yer alıyor-

Yaklaşık iki aydır devam eden çalışmalar sonucunda, kermeste satışa sunulmak üzere yurdun dört bir yanında çeşitli gıda ve tekstil ürünüyle hediyelik eşya toplandı.

Yarın da açık kalacak kermeste, Kayseri'nin pastırması, sucuğu, mantısı, Çorum'un leblebisi, Malatya'nın kayısısı, Amasya'nın elması, Van'ın ceviz ve balı, Elazığ'ın alabalığı, pestil ve cevizli sucuğu, Konya'nın şekeri, Edirne ve Samsun'un pirinci, Manisa'nın mesir macunu, Adana'nın şalgamı, Osmaniye'nin yer fıstığı, Hatay'ın defne sabunu, Sakarya'nın kabak tatlısı ve İzmit'in pişmaniyesi de satışa sunuldu.

Muhabir: Kurbani Geyik - Barış Gündoğan

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler