YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP Niğde Milletvekili Şafak'tan Soru Önergesi

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a soru önergesi verdiğini bildirdi.

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a soru önergesi verdiğini bildirdi.

Niğde'ye yönelik bir nazım imar planının olup olmadığını soran Şafak, şunları kaydetti:

"Bakanlığınız, Niğde için yasalara uygun bir biçimde, nazım imar planı hazırlayacak mıdır- Yasa ve yönetmeliklere aykırı olarak yapılan, parsel bazında tadilatlarla belli bir gruba rant sağlandığı, müfettiş ve bilirkişi raporlarıyla kanıtlanmıştır. Yasal olmayan bu tadilatlara devam edilecek midir- Bakanlık olarak, nazım imar planı olmayan bir şehrin geleceği için neler yapmayı düşünüyorsunuz- Bakanlık olarak bu sorunların çözümü için bir çalışma yapmayı planlıyor musunuz- İller Bankası Genel Müdürlüğü ve Niğde Belediyesi arşivlerinde, Niğde'nin nazım imar planı var mıdır- Niğde Belediye Meclisi, imar kanunu ve yönetmeliklerine aykırı olarak, yıllardır parsel bazında tadilatlar yapmaktadır. Belediye Meclisi'nin böyle bir yetkisi var mıdır- Yoksa, bu konuda inceleme başlatmayı düşünüyor musunuz-"

Niğde nazım imar planı taslağının İstanbul'dan gelecek bir firmaya hazırlatılacağını savunan Şafak, şöyle devam etti:

"Belirli gerekçelerle belediye meclis üyelerinin çoğunluğu ve halk tarafından yapılan büyük itirazlar sonucu bu taslağın onayı ret edilmiştir. Niğde'nin nazım imar planının olmaması, şehrimizde çarpık kentleşmeye neden olmuştur. İnşaat sektöründe, düzensiz ve imara uygun olmayan yapılar inşa edilmiştir. Yerleşme alanları gelişi güzel yapılanmıştır ve yeniliğe kapalıdır. Ulaşım sorunları yaşanmaktadır. Altyapı çalışmalarının ve diğer projelerinin uygulanmasında büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. Nazım imar planının olmaması, ilimizin gelişimi açısından önünü tıkamıştır."

Muhabir: Murat Kaya - Betül Abbak / Esma Aygün

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler