YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'cinsel Taciz Suçunda Yasaların Caydırıcılığı Yetersiz'

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE, Avukat Özlem Sırakaya, Niğde'de son 5 yılda cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlarla ilgili yaptığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı.

'cinsel Taciz Suçunda Yasaların Caydırıcılığı Yetersiz'

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE, Avukat Özlem Sırakaya, Niğde'de son 5 yılda cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlarla ilgili yaptığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Ülke genelinde cinsel taciz suçlarında artış görüldüğünü belirten Özlem Sırakaya, bu suçu işleyenlere karşı yasalardaki cezaların caydırıcılığının yetersiz kaldığını vurguladı. Bu suçlarla mücadelede sadece yasa çıkartmanın da yeterli olmadığını savunan Sırakaya, "Sanığın duruşmadaki iyi halleri, sabıkasızlık, mahkemede bir daha suç işlemeyeceğine dair oluşan kanaatler gibi indirimler sanığa verilecek cezalarda bir hayli indirim sağlaması, cezaların caydırıcılığını bir hayli azaltmaktadır. Bu da mağdurların ve halkımızın adalete olan güvenini sarsmaktadır. Cinsel saldırı suçlarında sanığa verilecek cezalarda indirim yapılmaması, cezaların ağırlaştırılması kadar gerekli bir durumdur. Önce topluma iyi insan yetiştirmek, yetmediği yerde yasaların etkin bir şekilde uygulanması en önemli önceliklerimizden olmalıdır" dedi.
Sırakaya, Niğde'de yaptığı araştırmada, 2010'da 65 olan cinsel taciz suçunun yaklaşık yüzde 54'lük bir artışla 2014'de 100'e çıktığını, kız çocuklarına yönelik cinsel istismarı suç sayısının 2010 yılında 66 iken 2014 yılında 68 olarak gerçekleştiği, bu rakamın 2015 yılının ilk iki ayında 11 olduğunu da vurguladı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler