YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eğitime Hayırsever Desteği

Erciyes Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Servet Çetin, Niğde'nin Bor ilçesindeki Gazi İlkokulu'na 8 ek derslik yaptıracak.

Erciyes Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Servet Çetin, Niğde'nin Bor ilçesindeki Gazi İlkokulu'na 8 ek derslik yaptıracak.

Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Kayseri'de bulunan Dr. Servet Çetin'i ofisinde ziyaret etti.

Ziyarette, 8 ek derslik yapımı için hazırlanan protokol Ekinci ile Çetin tarafından imzalandı.

Bu hayır işinin bölgede bulunan diğer iş adamları ve hayırseverlere örnek teşkil edeceğine inandığını belirten Ekinci, şunları kaydetti:

"Biliyoruz ki hayırların en güzeli, insana ve eğitime yapılanıdır. Eğitim Bölgemizde de gerçekten böyle bir binaya ihtiyacımız vardı. Kendilerine yaptıkları hayırdan dolayı teşekkür ediyorum. Bizim için feda edilecek hiçbir öğrenci yoktur. Bir öğrencinin elinden tutarak, burs vererek, okulunu ve tahsilini tamamlamasına yardımcı olmanın, okul ve bina yaptırmanın bu ülkeye büyük bir hizmet olduğunu unutmamamız gerekir."

Hayırsever emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Servet Çetin ise, Niğde'de doğup büyüdüğünü belirterek bu fırsatı kendisine sunan Niğde Valisi Alim Barut ve İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci'ye teşekkür etti.

Çetin, şunları söyledi:

"Yurtiçi ve yurtdışında birçok yerde çalıştım. Ama Niğde'yi hiç unutmadım. Hep böyle bir isteğim vardı ve bunu gerçekleştirmek istiyordum. Bor ilçemizde Gazi İlkokulu'nun olduğu bölgede böyle bir ihtiyacın olduğunu biliyordum. Karşılıklı görüşmeler sonrasında protokolü imzaladık ve mutluyum."

Yapılacak ek dersliklerin ardından okula "Dr. Servet Çetin İlkokulu" isminin verileceğini bildirildi.

Muhabir: Murat Kaya / Betül Abbak

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler