YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşitme Engelli Öğrenciler, Ekmeğine Sahip Çıkacak

Niğde Hüdavend Hatun İşitme Engelliler İlkokul ve Ortaokulu'nda Eğitim Değerler Eğitimi Projesi (EDEP) kapsamında "Ekmeğine Sahip Çık" isimli etkinlik düzenlendi.

Niğde Hüdavend Hatun İşitme Engelliler İlkokul ve Ortaokulu'nda Eğitim Değerler Eğitimi Projesi (EDEP) kapsamında "Ekmeğine Sahip Çık" isimli etkinlik düzenlendi.

Okul Müdürü Musa Dalkılıç, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından EDEP projesi kapsamında yürütülen kampanyayı, yıl boyunca devam ettireceklerini söyledi.

Öğrencilere ekmek israfının önüne geçilmesinin önemini anlatmayı amaçladıklarını ifade eden Dalkılıç, şunları söyledi:

"Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen EDEP Projesi kapsamında ekmek israfıyla ilgili işitme engelli öğrencilere öğretmenler tarafından eğitimler verildi. Bu eğitimlerin içeriklerinde afişler, TV sunumları, videolar gösterildi. Ekmek israfını önlemeye yönelik çalışmaları yıl boyunca çeşitli etkinlikler ile öğrenciler tarafından yapılacak."

Programda, öğrencilere ekmek israfının yol açtığı araştırma sonuçları anlatıldı.

Araştırma sonuçlarına göre, Türkiye'de yıllık 1 milyar 546 milyon lira değerinde ve 2,1 milyar adet ekmek israf edildiğini, bu ekmek israfıyla ise 500 kilometre yol, 500 okul, onlarca köprü, on binlerce konut ve 80 hastane yapılabileceği bildirildi.

Muhabir: Betül Abbak

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler