YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşitme Engelli Öğrenciler Ekmek İsrafı Konusunda Bilgilendirildi

Niğde Hüdavend Hatun İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulunda Ekmek İsrafının önlenmesi ile ilgili program yapıldı.Niğde...

İşitme Engelli Öğrenciler Ekmek İsrafı Konusunda Bilgilendirildi

Niğde Hüdavend Hatun İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulunda Ekmek İsrafının önlenmesi ile ilgili program yapıldı.

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan EDEP Projesi kapsamında ekmek israfıyla ilgili işitme engelli öğrencilere öğretmenler tarafından eğitimler verildi. Bu eğitimlerin içeriklerinde afişler, TV sunumları, videolar gösterildi.

Yapılan programda öğrencilere araştırma sonuçları anlatılmıştır. Bu araştırma sonuçlarına göre ülke genelinde; günde 25 Bin 295, yılda 9,2 milyon ton ekmek üretilmektedir. Bu oran günde 101 milyon, yılda 37 milyar adet ekmeğe denk gelmektedir. Buna mukabil günde 95 milyon adet ekmek tüketilirken, 6 milyon adet ekmek israf edildiği, buna göre ülkemizde yıllık 1,546 milyar TL değerinde 2,1 milyar adet ekmek israf edildiğinin altı çizildi.

Okul Müdürü Musa Dalkılıç, “Ülkemizde 1 yılda yapılan ekmek israfıyla; 500 km yol, 500 okul, onlarca köprü, on binlerce konut, 80 hastane yapılabilmektedir. Özellikle yatılı okullarımızda ekmek israfı çok fazla olmaktadır. Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yürütülen EDEP Projesi kapsamında yürütülen bu kampanya yıl boyunca okulumuz olarak devam ettireceğiz. Amacımız öğrencilerimize ekmek israfının ve bu israfın önüne geçmenin ne kadar önemli olduğunu vurgulamaktır” dedi.

Ekmek israfının önlemeye yönelik çalışmaların yıl boyunca çeşitli etkinlikler ile öğrenciler tarafından yapılacağı bildirildi.

İşitme Engelli Öğrenciler Ekmek İsrafı Konusunda Bilgilendirildi

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler