YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kirazın Raf Ömrünü Uzatan Proje

- NİĞDE Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi'nde turfanda kirazın raf ömrünü uzatan proje geliştirildi. Bitkisel Üretim

Kirazın Raf Ömrünü Uzatan Proje

- NİĞDE Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi'nde turfanda kirazın raf ömrünü uzatan proje geliştirildi.
Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü Hasat Sonrası Fizyolojisi ve Teknolojileri Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Özden koordinasyonunda yürütülen proje kapsamında, turfanda kiraz ve bazı farklı meyve türlerinin raf ömrünün uzatılmasına yönelik çalışma yapıldı.
Konuyla ilgili bilgi veren Doç. Dr. Mustafa Özden, Ulukışla İlçesi'ne bağlı Kılan Beldesi'nde üretilen son turfanda kirazın hasattan hemen sonra üniversite laboratuvarlarında takibe alındığnı, fiziksel ve kimyasal değişimlerin incelendiğini söyledi. Kontrol grubundaki ürünlerde kayıpların minimum seviyede kaldığını vurgulayan Özden, bir ay sonunda birinci sınıf kirazın özelliğini koruduğunu gözlemlediklerini sözlerine ekledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler