YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Niğde Üniversitesi 9001-2008 Kalite Belgesi Aldı

Niğde Üniversitesi (NÜ) Uluslararası Standardizasyon Örgütü (ISO) 9001-2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesi aldı.

Niğde Üniversitesi (NÜ) Uluslararası Standardizasyon Örgütü (ISO) 9001-2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesi aldı.

NÜ Toplantı Salonunda düzenlenen sertifika törenine, NÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Uniacademy Kalite Yönetim Sistemleri ISO Baş Denetçisi Ali İlseven, rektör yardımcıları, bölüm başkanları ve dekanlar katıldı.

Törende konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, NÜ'de şu ana kadar yapılan çalışmalarda belirli bir noktaya gelindiğini, kişilerin veya kişisel düşüncelerin hakim olduğu bir üniversite olmaktan çıkarak kurumsal kuralların işlediği bir üniversite haline geldiklerini vurguladı.

Üniversitenin ISO 9001-2008 belgesi alacak olmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Prof. Dr. Görür, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz hafta Avrupa Birliği tarafından da Diploma Eki Etiketini ve Avrupa Gönüllü Hizmetleri Akretitasyonunu da aldık. Bütün bunlar uzun süren çalışmaların sonunda elde edilen değerlerdir. Bu değerlere üniversite olarak sahip çıkmamız gerekiyor. Eğer bu değerler iyi korunabilirse kurumsal anlamda kurumsal değerleri ön plana çıkmış, bundan sonarda kişisel düşüncelerin yok olduğu bir üniversite haline gelecektir. Niğde ve üniversite hep birlikte sahip çıkacak ulusal anlamda uluslararası anlamda üzerine düşen yükümlülükleri sorumlulukları yerine getirecektir, gerçekten şu an üniversitemizde ki gelinen nokta da benim bile hayalimde olmayan bir sonuç elde edilmiştir. Bu başarının elde edilmesinde benimle beraber çalışan bütün üniversite görevli mesai arkadaşlarımı başta olmak üzere, motivasyonumuzu artıran Niğde halkına desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum."

Ali İlseven ise, "ISO 9001-2008 kalite belgesi çağımızda bir gereklilik haline getirilmiştir. Sistemin kalite bazında sürekli iyileştirme moduyla gitmesi sürecinin bir başlangıcının bir kaliteye doğru gitmesi çalışanların katılımı ve liderlik bazıyla yönetim ve yönetim üst düzeylerinin oto kontrol sistemlerini eline alması ve dökümantasyonun mevcut sisteme katkı sağlamasıyla ilgili bir çalışmaydı bu. NÜ Rektörümüz başta olmak üzere Üniversitemizi ileriye yönelik götürecek olan bu çalışmada üstün gayretlerinden dolayı rektör yardımcılarımıza ve emeği geçenleri kutluyorum."

Konuşmaların ardından NÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Uniacademy ISO Baş Denetçisi Ali İlseven'den ISO 9001-2008 kalite belgesini aldı.

Muhabir: Betül Abbak

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler