YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Niğde Üniversitesi İso 9001-2008 Kalite Belgesi Aldı

Niğde Üniversitesi uzun süren çalışmalar sonrasında 9001-2008 Kalite Belgesi aldı.Niğde Üniversitesi toplantı salonunda Üniversite Rektör...

Niğde Üniversitesi İso 9001-2008 Kalite Belgesi Aldı

Niğde Üniversitesi uzun süren çalışmalar sonrasında 9001-2008 Kalite Belgesi aldı.

Niğde Üniversitesi toplantı salonunda Üniversite Rektör Yardımcıları, Bölüm Başkanları ve Dekanların katılımıyla düzenlenen belge töreninde, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Uniacademy Yönetim Sistemleri Uzmanı İSO Baş Denetçisi Prof. Dr. Ali İlseven’in elinden İSO 9001-2008 Kalite Belgesi’ni aldı.

Niğde Üniversitesi’nde şimdiye kadar yapılan çalışmalarda belirli noktalara gelindiğini, artık kişilerin veya kişisel düşüncelerin hakim olduğu bir üniversite olmaktan çıkmış, kurumsal kuralların işlediği bir üniversite haline ulaşıldığının altını çizen Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, “Yapılan bir çok çalışma gelinen bugünkü noktada artık değerini bulmuş durumadır, işte yapılan çalışmalar, incelemeler, değerlendirmeler, eğitimler sonunda İSO 9001-2008 Belgesi’ni almak bizleri son derece mutlu etmiştir. Üniversitemizin, top yekûn çalışmaları neticesin geçtiğimiz hafta da Avrupa Birliği’nden Diploma Eki Etiketi’ni de almıştır.” dedi.

Uluslararası yapılan çalışmalarda önemli noktalara gelindiğini belirtenGörür, “Üniversitemiz bünyesinde yapılan birçok program işler hale geldi. Önümüzdeki süreçte Güney Kore’den Öğrenci Değişimi Projesi’ni aktif hale getirerek en önemli üniversitelerinden biri olan Kukmil Üniversitesi ile Öğrenci Değişim Programı başlatıyoruz. Bunlar kağıt üzerinde kalmayan, aktif olarak işlemciliği gündemde olan konulardır. Gerçekten şu an üniversitemizdeki gelinen noktada benim bile hayalimde olmayan bir sonuç elde edilmiştir. Bizim bu işlere motivasyonumuzu artıran Niğde halkına desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Basındaki yansımalar bizim iyi anlatamadığımızdan dolayı küçük yansımalar olabilir. Girişimcilik ve yenilikçilik endekslilikte devlet üniversiteleri arasında 29’uncu sırayı alması Niğde Üniversitesi için büyük bir başarısıydı. Niğde Üniversitesi’nin ve Niğde halkının çok iyi algılamasını istiyorum. Eğer ki bu algı yerini bulmaz ise bu başarı sağlanamayacaktır. O zaman değerli basın mensuplarımızdan ricamız üniversitemiz için önemli konuların basında gerektiği gibi yer almasını sağlamalarını istirham ediyorum, basın desteğinin çok önemli olduğunu burada ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.

Uniacademy Yönetim Sistemleri Uzmanı İSO Baş Denetçisi Prof. Dr. Ali İlseven ise, “ İSO 9001-2008 Kalite Belgesi çağımızda bir gereklilik haline getirilmiştir. Sistemin kalite bazında sürekli iyileştirme moduyla gitmesi, sürecinin başlangıcının bir kaliteye doğru gitmesi, çalışanların katılımı ve liderlik bazıyla yönetim, yönetim üst düzeylerinin oto kontrol sistemlerini eline alması ve dökümasyonun mevcut sisteme katkı sağlamasıyla ilgili bir çalışmaydı bu yapılan çalışma. Niğde Üniversite Rektörümüz başta olmak üzere üniversitemizi ileriye yönelik götürecek olan bu çalışmada üstün gayretlerinden dolayı Rektör Yardımcılarımızı ve emeği geçenleri kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler