YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Niğde'de 'ekonomi Ödülleri' Sahiplerini Buldu

- NİĞDE'de TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla  Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NİTSO) ve Niğde

Niğde'de 'ekonomi Ödülleri' Sahiplerini Buldu

- NİĞDE'de TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NİTSO) ve Niğde Ticaret Borsası'nda (NTB) 30, 40 ve 50 yıldır üyeliklerini devam ettiren ve ihracatta başarı gösteren firmalara ekonomi ödülleri verildi.
Grand Niğde Otel'de düzenlenen ödül törenine Niğde Valisi Yılmaz Şimşek'in yanı sıra kent protokolü ile iş adamları katıldı. Törende konuşan Rifat Hisarcıklıoğlu, Niğde'de ekonomik büyümenin Türkiye ortalamasının çok üstünde olduğunu belirterek, "3 sene önce bana belediye başkanı ve belediye meclisi kararıyla Niğde hemşerilik beratı verdiniz. Niğde'deki bu birlik beraberlik olduğu sürece sırtı yerine gelmez" dedi.
Yılbaşından itibaren çok tehlikeli ve tehlikeli meslek grubuna giren firmalarda çalışanların iş ehliyeti almak zorunda olduklarını kaydeden Hisarcıklıoğlu, "Bu iş yerlerinde çalışanların hepsi iş ehliyeti olmadan o iş yerinde çalışamaz haberiniz olsun. Eğer bakanlık çalıştırdığımızı tespit ederse kişi başına günlük 574 lira ceza var. Bu ehliyet alan kardeşlerimizi çalıştırırsanız SSK payını 1 yıl ödemiyorsunuz. Yani cebimize işçi başına yüzde 19.5 kar girecek. TOBB olarak tüm Türkiye'de bu kapsamda ehliyet vermek üzere imtihanlar açıyoruz. En başarılı illerimizin arasında Niğde gelmektedir. Özellikle bu kapsamda Niğde'de Ditaş Doğan Yedek Parça İmalat ve Teknik A.Ş'yi tebrik ediyorum. Bize çok yardımcı oluyorlar, bir çok sınavımız orda olmaktadır" diye konuştu.
DİTAŞ'A İKİ ÖDÜL
Konuşmaların ardından NİTSO ve NTB'de üyeliklerini 30, 40 ve 50 yıldır devam ettiren, ihracatta başarılı olan, yerli malı belgesi olan ve tarıma katkı sağlayan 78 firmaya 'Ekonomi Ödülleri' verildi. Türkiye'nin önde gelen otomobil yedek parça üreticisi DİTAŞ'a, üyeliğini 40 yıldır devam ettirmesi ve Niğde'de ihracatta birinci olması sebebiyle 2 ödül verildi. Ödülleri DİTAŞ Genel Müdür Vekili Dursun Ali Yılmaz ile Genel Müdür Yardımcısı Goncagül Bilen aldı.
HİSARCIKLIOĞLU DİTAŞ'I ZİYARET ETTİ
Ödül törenin ardından DİTAŞ'a giden Hisarcıklıoğlu, burada TOBB'a bağlı Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi'nin(MEYBEM) sınav çalışmalarını yerinde izledi. Sınava giren çalışanlar ile gözetmenlerle bir süre sohbet eden Hisarcıklıoğlu, Dursun Ali Yılmaz'a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Hisarcıkloğu, daha sonra bir etkinliğe katılmak üzere Aksaray'a gitti.

Niğde'de 'ekonomi Ödülleri' Sahiplerini BulduNiğde'de 'ekonomi Ödülleri' Sahiplerini BulduNiğde'de 'ekonomi Ödülleri' Sahiplerini Buldu

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler