YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Niğde’de Halk Oyunları Yarışması Düzenlendi

Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kulüpler arası Halk Oyunları İl birinciliği...

Niğde’de Halk Oyunları Yarışması Düzenlendi

Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kulüpler arası Halk Oyunları İl birinciliği yarışmaları 5 Şubat Spor salonunda gerçekleştirildi.

Büyükler Geleneksel Kategoride yapılan yarışmada birinciliği Turkuvaz Spor Kulübü, ikinciliği ise Gençlik ve Spor Kulübü kazandı. Yıldızlar Kategorisinde İnönü Ortaokulu Spor Kulübü, Yıldızlar Geleneksel kategoride Gazi Ticaret Lisesi Spor Kulübü, Yıldızlar Stilize Kategorisinde Çamardı YİBO Kırşehir yöresinden sergilediği oyun ile birincilik kazandılar.

Gençler Stilize kategorisinde ise Kız Teknik Meslek Lisesi Spor Kulübü birinciliği kazanan ekip olmayı başardı.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonunun düzenlemiş olduğu okullar arası Halk Oyunları yarışma ile ilgili konuşma yapan Niğde Gençlik Spor İl Müdürü Harun Turhan, “ Halk oyunları bilindiği üzere halkın içerisinden çıkan o kültürün bir yansımasıdır. Gelecek nesillerin bu kültür içerisinde

gelişmeleri açısından Türkiye Halk Oyunları federasyonu ve Gençlik Spor İlk Müdürlükleri olarak bu tür organizasyonları düzenlemekteyiz” dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler