YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Niğde’de Mavi Kapak Kampanyası Meyvelerini Verdi

Niğde İl Sağlık Müdürlüğünün 2011 yılında başlattığı “Mutluluğun Kapaklarını Topluyoruz” isimli Mavi Kapak kampanyası projesi...

Niğde’de Mavi Kapak Kampanyası Meyvelerini Verdi

Niğde İl Sağlık Müdürlüğünün 2011 yılında başlattığı “Mutluluğun Kapaklarını Topluyoruz” isimli Mavi Kapak kampanyası projesi ile engelli vatandaşlara 47 adet akülü ve özellikli tekerlekli sandalye dağıtımı yapıldı.

Dağıtım törenine Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Jandarma Alay Komutanı Ufuk Nayır, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Rıza Erdoğan, Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şube Başkanı Songül Çalışkan, engelliler ve daire müdürleri katıldı.

Proje kapsamında törene katılan hayırseverlere protokol tarafından plaket verildi.

Tören öncesi bir konuşma yapan Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Rıza Erdoğan, konuşmasında, “Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de engelli bireyler toplumun önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Son rakam¬lar, ülkemizde 8,5 milyona yakın engelli vatandaşımız olduğu¬nu göstermektedir. Bu da demektir ki; Türkiye’de yaklaşık her 9 kişiden biri kısıtlayıcı engelliliğe sahiptir. Toplumun, böylesi yüksek bir oranda içinde barındırdığı bu bireylerimiz, elbet¬te tüm diğer bireylerle eşit haklara sahip olmalıdırlar. Bu bağlamda, engelli vatandaşlarımızın, sosyal, kültürel ve ekonomik yaşama entegrasyonunun sağlanması amacıy¬la, yetkili kurumların yenilikçi yaklaşımlar doğrultusunda çalışmalarda bulunması gerekmektedir. Engelli vatandaşla¬rın, hayata sarılmaları ve geleceğe güvenle bakmaları ancak bu sayede olacaktır. 2005 yılında çıkartılmış olan Özürlüler Kanunu, bu çerçevede oldukça önemli bir adım olmuştur ve Türkiye’deki engellilerin sosyal haklardan ve hizmetlerden yararlanma kapsamını ciddi manada genişletmiştir. Yine de bu kardeşlerimize karşı olan insani sorumlulu¬ğumuz asla burada kalmamalıdır. Onların, kendileriyle ve toplumla barışık bir hayat yaşamaları için çalışma yapılacak birçok alan halen mevcuttur. Öncelikle, ahlaki ve vicdani bir görev olarak, toplumumuzu bu konuda bilinçlendirip, en¬gelli bireylere karşı bulunulan önyargılardan arındırmak ge¬rekmektedir. Bunun yanı sıra, engellilerin yaşam kalitelerini yükseltmek adına eğitim, işgücü, sağlık, erişebilirlik gibi bir¬çok konuda olumsuzluklar giderilmeli ve kendilerine pozitif ayrımcılık uygulanmalıdır” dedi.

Konuşmalar sonrasında 47 adet akülü ve özellikli tekerlekli sandalye dağıtımı yapılar program sona erdi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler