YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

NÜ'de Cübbe Töreni Düzenlendi

Niğde Üniversitesi'nde (NÜ) öğretim üyeleri ile göreve yeni başlayan akademik personel için cübbe giyme töreni düzenlendi.

Niğde Üniversitesi'nde (NÜ) öğretim üyeleri ile göreve yeni başlayan akademik personel için cübbe giyme töreni düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Şener, Prof. Dr. Murat Alp, Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Ethem Akyol, öğretim elemanları, idari personel, öğrenciler ve aileler katıldı.

Tören açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, üniversitelerin toplumsal dinamikleri harekete geçiren itici güç niteliğinde olduğunu belirterek bu itici gücün en önemli unsurunun da bilgi üretiminin merkezinde yer alan akademisyenler olduğunu söyledi.

Toplumsal kalkınmanın ve ülke gelişiminin gerçekleşmesinde en büyük sorumluluğun akademisyenlerin üzerine düştüğünü ifade eden Rektör Görür, şöyle devam etti:

"Üniversitelerimizin toplumla güçlü bağları olan, uluslararası niteliklere sahip, küresel bilgi rekabetine katılabilen, toplumun beklentilerini karşılayan ve dünyaya açık eğitim kurumları haline gelmesini sağlamak ancak nitelikli akademik personel ile mümkün olur. Bu yönüyle, 20 yıl önce müstakil bir üniversite olarak eğitim öğretim hayatına başlayan üniversitemiz, kısa sürede rüştünü ispatlayarak ülkemiz üniversiteleri arasında kendine önemli bir yer edinmeyi başarabilmiştir."

NÜ'nün istikrarlı bir büyüme sürecinden ve son yıllarda yakaladığı ivmenin ardından 3 enstitü, 7 fakülte, 3 yüksek okul, 6 meslek yüksek okulu, 2 araştırma ve uygulama merkezi, 4 bölüm başkanlığı ve 1 sürekli eğitim merkezi ile eğitim öğretim faaliyetlerini devam ettirdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Görür, üniversite bünyesinde, 321'i öğretim üyesi olmak üzere toplam 742 öğretim elemanın görev yaptığını söyledi.

NÜ'nün 2006 yılında bünyesinden Aksaray Üniversitesini çıkararak ikiye bölünmesinden dolayı ciddi bir gerileme yaşadığını hatırlatan Rektör Görür, bölünmeden dolayı birkaç yıl öncesine kadar 20 kişiyi bulmayan profesör sayısının bugün 38'e, 20 civarında olan doçent sayısının 70'e, 180'i geçmeyen yardımcı doçent sayısının ise 213'e çıktığını belirtti.

Konuşmanın ardından profesör, doçent ve yardımcı doçent unvanına yükseltilen öğretim üyelerine cübbelerini Rektör Prof. Dr. Adnan Görür tarafından giydirildi.

Cübbe giydirilmesi ve belge takdiminin ardından emekli olan öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yürük'e, Rektör Prof. Dr. Adnan Görür hizmetleri için teşekkür ederek plaket takdim etti.

Toplu fotoğraf çektirilmesi ile sona eren törenin ardından kokteyl verildi.

Muhabir: Betül Abbak

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler