YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Okullardaki Serbest Kıyafet Uygulaması

Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekici, okullardaki serbest kıyafet uygulamasıyla ilgili, insanların tek tipleştirilmesine karşı olduğunu belirterek, "Bize 'ceket giyeceksin,

Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekici, okullardaki serbest kıyafet uygulamasıyla ilgili, insanların tek tipleştirilmesine karşı olduğunu belirterek, "Bize 'ceket giyeceksin, kravat takacaksın' deniyor. Ben de bundan sıkılıyorum" dedi.

Ekici, sömestr tatilinin ardından okullarda eğitimin başlaması dolayısıyla Alparslan İlkokulu'nda sınıfları gezerek, öğrencilerle sohbet etti.

Ortaokul 8. sınıf öğrencisi Beyzanur Kilit, serbest kıyafet uygulamasıyla ilgili, "Serbest kıyafetle okula gelmemiz doğru değil. En azından okullu olduğumuzu, öğrenci olduğumuzu unutmamamız gerekiyor. Formamızla görünmek bizim için daha iyi" dedi.

Öğrencinin görüşüne katılmadığını belirten Ekici, şunları söyledi:

"O zaman her mesleğe bir kıyafet diktirmemiz gerekir. Kıyafetlere göre insanları değerlendirirseniz yanlış yapmış olursunuz. İnsanların bu şekilde tek tipleştirilmesine de karşıyım. Allah bizi ayrı yaratmış. Hepimizin ayrı huyu, karakteri var. Şunu istiyoruz biz, sabah evden çıktığımızda gardırobun karşısına geçip, kendi giyeceğinizi kendiniz seçin. Neden böyle istiyoruz biliyor musunuz, kendi seçimleriniz olsun, hayatta birileri bunu size dayatmasın. Bize de söylüyorlar, 'ceket giyeceksin, kravat takacaksın'. Ben de bundan sıkılıyorum."

Ekici, ziyaretin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, kılık kıyafet konusunda Niğde'de herhangi bir sıkıntı olmadığını ifade ederek, "Bazı okullarımız serbest kıyafete tamamen geçti, bazı okullarımız kısmen geçti. Gelecek yıl için zorunlu olacak. Bu yıl seçimi okullarımıza bıraktık" diye konuştu.

Muhabir: Murat Kaya - Betül Abbak

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler