YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Proje Destek Bilgilendirme Semineri Düzenlendi

Niğde Üniversitesi ve Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından Proje Destek Bilgilendirme Semineri Fen...

Proje Destek Bilgilendirme Semineri Düzenlendi

Niğde Üniversitesi ve Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından Proje Destek Bilgilendirme Semineri Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlendi.

TÜBİTAK Uzmanı Abdullah Faruk Gönüllü, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uzmanı İskender Yılmaz ve KOSGEB Nevşehir Hizmet Müdürü Esat Mahmut Beler’in konuşmacı olarak katıldığı seminere Üniversite Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Şener ve Prof. Dr. Mustafa Bayrak, akademik, idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Seminer saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının tanıtım videosunun izlenmesiyle devam eden seminerin ilk konuşmasını TÜBİTAK TEYDEB Destekleri başlıklı konusuyla TÜBİTAK Uzmanı Abdullah Faruk Gönüllü yaptı. TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı’nın ülkemizdeki özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerini desteklemek ve bu yolla Türk sanayisinin araştırma-teknoloji geliştirme yeteneğinin, yenilikçilik kültürünün ve rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla kurulduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Gönüllü, Ar-Ge projelerinden beklenen hedefleri anlatarak Ar-Ge ve Yenilik Çalışmalarının neden önemli olduğu konularına değindi.

TÜBİTAK Uzmanı Abdullah Faruk Gönüllü konuşmasının devamında TÜBİTAK’ın Özel Sektöre Yönelik Ar-Ge Destek Programları ile Teknoloji ve Yenilik Destek Programları hakkında da bilgiler verdi.

Abdullah Faruk Gönüllü’nün ardından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uzmanı Iskender Yılmaz bir konuşma yaptı. Yılmaz, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğünce Yürütülen Ar-Ge Destek ve Yenilik Programları hakkında bilgiler vererek konuşmasına başladı. Bu programlar ile öğrencilere, akademisyenlere ve firmalara sağlanan avantajlara da vurgu yapan Yılmaz; “Öğrenciler San-tez Projesinde yer alıp, hem burs alır, hem de kendini geliştirebilir. Mezun olduğu zaman teknoloji geliştirme bölgesinde bir firmada iş bulabilir ve Ar-Ge merkezinde çalışabilir. Ayrıca Teknogirişim desteği ile hayallerini gerçekleştirip kendi işini de kurabilir. Akademisyenler ise öğrencilerini Teknogirişim desteği ile girişimci olması için teşvik edebilir. San-Tez Projesi yaparak bilimsel çalışmalarınızı gerçek hayata uyarlayabilir. Ar-Ge merkezi değerlendirme ve denetim süreçlerinde hakem veya komisyon üyesi olabilir. Teknoloji geliştirme bölgesinde firma kurabilir” dedi.

Seminerin son konuşmasını ise KOSGEB Nevşehir Hizmet Müdürü Esat Mahmut Beler yaptı. Beler, KOSGEB desteklerinin Üniversite - Sanayi İşbirliği’ne katkıları başlıklı sunumunda Ar-Ge İnovasyon ve Endüstiryel Uygulama Destek Programı,Genel Destek Programı, Kobi Proje Destek Programı ve İşbirliği Güç Birliği Destek Programını anlatarak bu programların amaç ve gerekçeleri, iş akışları ve projelerin süreleri hakkında geniş bilgiler verdi.

Seminer, TÜBİTAK Uzmanı Abdullah Faruk Gönüllü, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uzmanı İskender Yılmaz ve KOSGEB Nevşehir Hizmet Müdürü Esat Mahmut Beler’e, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şener’in plaket takdim etmesinin ardından sona erdi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler