YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tüccarlar Patatesi Stokladı, Kilosu 5 Tl'ye Yükseldi

Uğur MART/NİĞDE, Yaklaşık 250 bin dekarlık alanda bu yıl 1 milyon 200 bin ton civarında patates üretimi gerçekleştirdiklerini belirten Veli

Tüccarlar Patatesi Stokladı, Kilosu 5 Tl'ye Yükseldi

Uğur MART/NİĞDE, Yaklaşık 250 bin dekarlık alanda bu yıl 1 milyon 200 bin ton civarında patates üretimi gerçekleştirdiklerini belirten Veli Kenar, marketlerde patatesin 5 liraya kadar yükselmesiyle ilgili yaptığı değerlendirmelerde artışın 2 önemli nedeni olduğunu savundu. Bunlardan birinin İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde geçen aralık ayında yaşanan don olayı olduğunu ifade eden Kenar, "Ödemiş'te yaklaşık 300 bin ton patates dondu ve tarlada kaldı. Bununla birlikte Niğde ve Nevşehir'de tüccarlar patatesi depolarında stokladı" dedi.
'1 LİRADAN TOPLADILAR'
Tüccarların patatesleri stokladığını gören bazı üreticilerin de elindeki patatesi satmadığını belirten kenar, şunları söyledi:
"Tüccarlar tarladan 1 liraya topladığı patatesleri stoklayarak fiyatların yükselmesini bekledi. Bunu gören bazı üreticiler de elindeki patatesi çıkarmadı. Bizim bildiğimiz kadarıyla şu anda Niğde'deki depolarda 30 bin ton civarında patates var ve bunun 20 bin tonu tüccarlara ait. Böyle olunca fiyatlar yukarıya doğru çıktı. Bu durumda vatandaş patatesi 3-5 gün bekleterek, 2 liraya satmadığı bir patatesi 2.2 liraya satabiliyor. Daha sonra bu fiyat pazarda, manav ve marketlerde kalitesine göre 4.5-5 liraya kadar çıkabiliyor. Bu yapılanın adı da fırsatçılıktır."

Tüccarlar Patatesi Stokladı, Kilosu 5 Tl'ye YükseldiTüccarlar Patatesi Stokladı, Kilosu 5 Tl'ye Yükseldi

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler