YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zabıta, Gece Kaçak Otobüsleri Gündüz Esnafı Denetliyor

Niğde Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri, gece geç saate kadar terminale girmeyen kaçak otobüsleri takip ederken,...

Zabıta, Gece Kaçak Otobüsleri Gündüz Esnafı Denetliyor

Niğde Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri, gece geç saate kadar terminale girmeyen kaçak otobüsleri takip ederken, gündüzleri de alınan ihbarlar sonucu market, bakkal ve fırınları denetliyor.

Şehirlerarası terminale, ücret ödememek adına giriş yapmayan şoförler, yolcuları yol güzergâhı üzerinde indirip bindiriyor. Alınan ihbarlara karşı gece boyu takibini sürdüren zabıta ekipleri, kaçak yolcu taşıyan firmaları yakalamaları halinde 187 TL para cezası kesiyor.

Gece geç saatlere kadar çalışan zabıtalar, gündüzleri de boş geçirmiyor. Değişen ekmek fiyatları ile ekmeğin gramajının düşeceğini düşünen ve ihbarlar alan ekipler marketleri, bakkalları ve fırınları denetledi. Alınan ihbarlardan yola çıkan zabıta ekipleri, sabahın erken saatlerinde ekmek fırınları, bakkal ve marketleri denetleyerek gramajı eksik olan yaklaşık bin ekmeğe el koydu. Gramajı eksik olan ekmeklerin yanı sıra Niğde Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce yapılan denetimlerde, ekmeklerin sağlığa uygun bir ortamda üretilip üretilmediği de kontrol edildi.

Şehir genelinde, çeşitli yerlerde bulunan fırınlara, market ve bakkallara yapılan denetimlerde, standartları 250 gram olması gereken ekmek gramajının, olması gerekenden az olduğu tespit edilen bin kadar ekmeğe el konuldu. Toplanan ekmekler yine zabıta ekiplerince bazı bölgelerdeki yoksul vatandaşlara dağıtıldı. Evde bulunan kişi sayısına göre ekmekleri dağıtan ekipler vatandaşla sıcak diyaloglar kurdu. Gelen çocukları da boş çevirmeyen zabıta ekipleri, kucaklarına doldurdukları ekmeklerle birlikte çocukları da uğurladı. Ekmeğine el koyduğu market, bakkal ve fırınlara da ihtarname yazan ekipler, üreticileri uyardı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler