YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

24 Temmuz Basın Bayramı

 CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, her yıl 24 Temmuz'da kutlanan Gazeteciler ve Basın Bayramı ile basından sansürün kaldırılışının 106. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, her yıl 24 Temmuz'da kutlanan Gazeteciler ve Basın Bayramı ile basından sansürün kaldırılışının 106. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Yıldız, mesajında, Türkiye'nin dünya basın özgürlüğü sıralamasındaki yerinin her yıl düştüğünü savundu. Basının demokrasinin ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade eden Yıldız, şunları kaydetti: "Topluma haber ve bilgi akışı sağlayan gazetecilerimiz ilkeli, tarafsız, sorumlu habercilik anlayışı içerisinde hareket ederek kamusal bir görevi yerine getirmenin bilinci içerisinde davranmalıdır. Bu nedenle her zaman güçlüden yana değil haklıdan ve doğrudan yana tavır almalıdırlar. Demokrasinin ayrılmaz bir parçası olan basının; bağımsız, özgür, bir şekilde herhangi bir baskıya, tehdide, yönlendirmeye ve sansüre uğramadan görevini yerine getirmesini ümit ediyor, basından sansürün kaldırılışının 106. yıldönümünde ülkemizin özgür bir basına sahip olması ve basın üzerindeki siyasi ve ekonomik her turlu baskının son bulmasını temenni ediyor, saygılar sunuyorum."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler