YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Birinciler Aslancami Ve Denizcilik Meslek

Fatsa'da düzenlenen "Neden Sen Olmayasın" adlı teknoloji tasarım proje yarışmasında ilköğretimde "Yivdin ve Ayı Pezüğü"...

Birinciler Aslancami Ve Denizcilik Meslek

Fatsa'da düzenlenen "Neden Sen Olmayasın" adlı teknoloji tasarım proje yarışmasında ilköğretimde "Yivdin ve Ayı Pezüğü" projesi ile Aslancami İlköğretim Okulu, orta öğretimde ise "Bulkit" isimli projesi ile Atatürk Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi bin 500 TL ve dijital fotoğraf makinesi ödülünün sahibi oldu.

Fatsa Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenen "Neden Sen Olmayasın" adlı teknoloji tasarım proje yarışmasının ödül töreni Belediye Kültür Sarayı'nda gerçekleştirildi. Törene Kaymakam Bekir Atmaca, Mahalli İdareler İl Müdürü Yusuf Karataş, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş ve yönetim kurulu üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atilla Yiğit, Şube Müdürleri Hüseyin Biberoğlu ve Abdullah Özkan, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Özyurt, HAS Parti İlçe Başkanı Muharrem Okyay Sarıhan, okul müdürleri öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. Program Anadolu Sağlık Meslek Lisesi folklor ekibinin gösterileri ile başladı. Davetliler folklor ekibinin gösterilerini beğeniyle izledi.

Dereceler açıklanmadan önce Fatsa Fen Lisesi öğrencileri Taha Yılmazlı, Demet Efsan Saygı, Işıl Çuhacı, Hüseyin Turgut, Eren Algan ve Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi öğrencisi Sercan Aytepe, konuklara muhteşem bir müzik ziyafeti sundular. Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Atilla Yiğit, 2010 yılında Avrupa Birliği'nce kabul edilen proje sayısının 1, 2011-20112 eğitim öğretim yılında kabul edilen proje sayısı 5 olduğunu belirterek, "Bunun yanında "Bu benim eserim" proje yarışmasında Milli Eğitim Bakanlığı'na 94 proje sunulmuş, bu projelerinden 3 adeti Samsun Bölge sergisinde sergilendi. Bu projelerden Merkez İlköğretim Okulumuzun "Sonsuz Gen Çiziyoruz" projesi Ankara'ya davet edilmiştir" dedi.

Proje yarışmasına büyük destek veren Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş ise bütün projelerin kendi gözünde birinci olduklarını ifade ederek, "Bu projeyi önümüzdeki yıl Ordu geneline yaymayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Törende son konuşmayı yapan Kaymakam Bekir Atmaca ise, "Projelerimiz ülke genelinde beğenildi. Bir projemiz Ankara'ya gitti ama oraya çok fazla proje geldiği için istenilen derece alınamadı. İlköğretim çağındaki çocuklarımız gerçekten çok güzel buluşlar sergiliyorlar. Eski bilim adamları da zamanında çocuktular ama çok güzel buluşlar sergilediler. Bizde çocuklarımıza bu dahiler neden siz olmayasınız dedik ama proje yarışmasını gerçekleştirdik" şeklinde konuştu

"YİVDİN AYI PEZÜĞÜ VE BULKİT ŞAMPİYON"

"Neden Sen Olmayasın" adlı teknoloji tasarım proje yarışmasına toplam 40 okul katıldı ve 19 okul finale kaldı. Finale kalan eserler 5 gün boyunca Belediye Kültür sarayı'nda sergilenerek halkın beğenisine sunuldu. Yarışma jürisi 5 gün boyunca projeleri değerlendirdi ve dereceye giren projeleri tespit etti. Birincilik ödülünü ilköğretimde "Yivdin ve Ay Pezüğü" projesi ile Aslancami İlköğretim Okulu, orta öğretimde ise "Bulkit" isimli projesi ile Atatürk Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi bin 500 TL ve dijital fotoğraf makinesi ödülünün sahibi oldular. İkincilik ödülünü ilköğretimde "Elektrikli çok amaçlı şarj" projesi ile Sakarya İlköğretim Okulu, orta öğretimde "Çılgın Priz" adlı projesi ile Fatsa Anadolu Lisesi kazandı. Üçüncülük ödülünü ilköğretimde "Elektrikli Fındık Kırma Makinesi" adlı projesi ile Mehmet Akif İlköğretim Okulu, orta öğretimde "Sıfır Enerji" adlı projesi ile Fatsa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi kazandı. Mansiyon ödülünü ise ilköğretimde "Muhteşem Yalıtkan" isimli projesi ile TOKİ İlköğretim Okulu ve "Hidrolik Baca Temizleme" projesi ile Büyük Ata İlköğretim Okulu, orta öğretimde "Güneş Değirmeni" adlı projesi ile Fen Lisesi ve "Sanal Ders Platformu" projesi ile Kız Meslek Lisesi kazandı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler