YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mobil Gençlik Merkezi Tırı Fatsa’da

Kırıkkale Üniversitesi Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi'nin organizesinde yürütülen proje kapsamında Mobil Gençlik Merkezi tırı Ordu’nun Fatsa ilçesine geldi.

Kırıkkale Üniversitesi Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi'nin organizesinde yürütülen proje kapsamında Mobil Gençlik Merkezi tırı Ordu’nun Fatsa ilçesine geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı destekleriyle yürütülen proje kapsamında Türkiye'nin 33 ili ve 55 ilçesini 60 günde dolaşacak tırda sosyal ve ekonomik yönden dezavantajlı gençlere, kurulan stantlarda 1 gün boyunca çeşitli sportif faaliyetler yapma, müzik aletleri kullanma imkanı sunuluyor. Fatsa Hükümet Konağı meydanına kurulan mobil spor aletleriyle spor yapan gençler gönüllerince eğlendi. Fatsa Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından ağırlanan 16 kişilik grup spor yapmak isteyen gençlere yardımcı oldu. Proje Koordinatörü Can Gönültaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin asıl amacının Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Gençlik Merkezleri olmayan ilçe ve köylerdeki dezavantajlı gençlere ulaşmak olduğunu söyledi. "Bu sayede gençlere sosyal, sportif ve psikolojik destek sağlayabiliyoruz" diyen Gönültaş, şöyle devam etti: "Gençlerin en çok istedikleri ve ihtiyaç duydukları spor malzemelerini yakinen görüp kullanmalarını sağlıyoruz. Gittiğimiz ilçelerde gençlerin ihtiyaçları olan sportif, sosyal ve psikolojik etkinliklerin neler olduğunu yetkililere anlatıyoruz. Günübirlik yaptığımız faaliyetlerde hem gençlere faydalı oluyoruz hem de onlarla tanışma fırsatı yakalıyoruz. Bunlara ek olarak projenin bitiminden sonra Kırıkkale’de Türkiye’de ilk defa ‘Gönüllü Gençlik Şurası’ düzenlenecek. Buraya gönüllü olmak isteyen tüm gençlerimizi bekliyoruz." Kırıkkale Üniversitesi Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon birimi uzmanlarından Erdem Yöntem ise Ordu’nun Fatsa ilçesinde olmaktan mutlu olduğunu söyleyerek, "Mobil Gençlik Merkezi tırı ve Gönüllü Gençlik karavanı, psikolojik ve sosyal açıdan dezavantajlı gençlere ulaşabilmek için 33 il ve 55 ilçede konaklayacak. Şu ana kadar, Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesi, Çorum’un Sungurlu ilçesi, Amasya’nın Suluova, Tokat’ın Erbaa ve Niksar ilçelerine uğradık. Bugün de Ordu’nun şiirin ilçesi Fatsa’dayız. Yarın ise Giresun’da olmayı planlıyoruz" dedi. Fatsa Gençlik Merkezi Müdürü Barat Şahin Mobil Gençlik Merkezi tırını Fatsa’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bugün burada Mobil Gençlik Merkezi tırını ağırlıyoruz. Bakanlığın desteklemiş olduğu çok güzel bir proje. Gençler bugün burada gönüllerince eğlendiler ve spor yaptılar" diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler