YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ordu-Giresun Havalimanı Açılışına Katılan Başbakan Davutoğlu: Bizim Meselemiz, Koltuk Meselesi Değil

Yaprak KOÇER-İlker AKTAŞ-Nedim KOVAN/ORDU, Türkiye’nin ve Avrupa’nın deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen ilk, dünyanın ise üçüncü havalimanı olan Ordu-Giresun

Ordu-Giresun Havalimanı Açılışına Katılan Başbakan Davutoğlu: Bizim Meselemiz, Koltuk Meselesi Değil

Yaprak KOÇER-İlker AKTAŞ-Nedim KOVAN/ORDU, Türkiye’nin ve Avrupa’nın deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen ilk, dünyanın ise üçüncü havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı bugün hizmete girdi. Yaklaşık 300 milyon TL'ye mal olan yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli havalimanına inen yolcu uçakları büyük heyecana neden oldu. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz, yolcu uçaklarından inen vatandaşları çiçeklerle karşıladı.
Ordu-Giresun Havalimanı için düzenlenen açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu iki ayrı uçakla havalimanına indi.
Ardından tören alanında yerlerini aldı. İlk olarak hazırlanan sahneye çıkarak alanda kendilerini bekleyen vatandaşları selamladı.
Törende konuşma yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bugün burada sadece Ordu-Giresun Havalimanı’nın açılışını yapmıyoruz. Bugün burada bir aşkın, bir sevdanın tarihini yazıyoruz, tarihini. Ak Parti’nin mega projeleri hayata geçtikçe sayın Kılıçdaroğlu da kendince mega hayaller kurmaya başladı. Ama fark şu biz hayalleri gerçek yaparız, o sadece hayal kurar. Bir kalede mega projelerimizi anlatalım da duyan duymayan bilsin, cümle alem şahit olsun. Dünyanın en büyük havalimanı İstanbul’da inşa ediliyor. Kim inşa ediyor. İki, dünyadaki en uzun kuleli asma köprü üçüncü köprüyü inşa ediyoruz. Kim inşa ediyor? Karadeniz’le Marmara’yı birleştiren ikinci boğaz niteliğindeki Kanal İstanbul’un proje çalışmaları hızla ilerliyor, kim yapıyor? Dünyada ilk kez üç katlı tünelle iki kıtayı birleştiriyoruz İstanbul’da kim birleştiriyor. Marmaray’la Avrasya tüneliyle Asya ile Avrupa’yı kim birleştirdi. Kılıçdaroğlu yeni keşfediyor coğrafyayı. Diyor ki Türkiye Afro-Avrasya’nın merkezi. Sen coğrafya dersini yeni almışsın, biz o merkezleri birleştiriyoruz. Çalıntı fikirlerle ‘Türkiye merkez ülke’ diyor biz onları yazdık inşa ettik, aramızdaki fark şu biz tarih yazıyoruz o arkadan takip ediyor” diyerek sözlerine şöyle devam etti:
BUNLARI HAYAL BİLE EDEMEZLER, AMA BİZ GERÇEKLEŞTİRİRİZ
“Bunların hepsi mega proje. Daha bunları hayal bile edemezler, ama biz bunları gerçekleştiririz. İşte burada bugün Avrupa ve Türkiye’de bir ilk. Dünyada üçüncü deniz üzerindeki hava limanını inşa ettik. İnşallah Rize’de de inşa edeceğiz. Aynı yöntemle deniz üzerinde inşa edeceğiz. Gelecek hafta Hakkari’de Yüksekova’da havalanını açacağız. Biz iktidara geldiğimizde sadece 26 havalimanı vardı. Şimdi Ordu-Giresin 54’üncü oldu. Hakkari 55’inci olacak.”
DÜNYA İLE YARIŞIYORUZ
Türkiye’de 18 bin kilometre duble yol yaptıklarını belirten Duvatoğlu, “Çıkmış Kılıçdaroğlu Türkiye’yi merkez ülke yapmaktan bahsediyor. Bizim gerçekleştirdiğimiz dünya ile yarışırken gerçekleştirdiklerimizi, onlar yeni hayal ediyor. Onlar hayalleri ile yarışıyor, biz dünya ile yarışıyoruz, dünya ile. Dünya ile yarışan kudretli bir devletin vatandaşı olmaktan mutlu musunuz?” diye konuştu.
KÜÇÜK VE ZAYAF AKLIYLA KENDİSİ GİBİ ZANNEDİYOR
Konuşması süresince kendisini dinleyen vatandaşların ‘kıskananlar çatlasın’ sloganı atması üzerine Başbakan Davutoğlu, “Kıskananlar çatlıyor. Birer birer değil dörder dörder çatlıyorlar” diyerek konuşmasına şöyle devam etti:
“Bakın ben meydan okudum iki hafta önce İngiltere seçimlerinden sonra dedim ki Cumhurbaşkanımızdan başarı dolu bir 12 yıl devraldık. Geleceğe doğru bunu götürmeye kararlıyız. Ama olaki millet bize teveccüh göstermezse birinci parti olmazsak, ben bu koltuğu bir başka arkadaşıma devrederim. Siz ne yaparsınız diye sordum. Birer birer kıvırttılar. Kılıçdaroğlu dedi ki ‘Oyum düşmezse ben istifa etmem’ Yani bütün niyeti yüzde 24-25 almak iktidar olmak değil. Bahçeli ‘Ben oyumu kaybetmezsem bırakmam’ dedi. 12 seçim kaybetmiş hala koltuğunda. Diğeri 5 seçim kaybetti koltuğunda. Bunların meselesi koltuk meselesi koltuk. Bizim meselemiz hizmet meselesi. Demirtaş bir adım öteye gitti iki şey söyledi. Dedi ki ‘Ben bırakırım ama eğer barajın altında kalırsam başarısızlığım benden kaynaklanırsa bırakırım’ Böyle genel başkan olunur mu? Genel başkan dediğin lider dediğin başarının da başarısızlığında sorumluluğunu üstlenir. İşte biz seçim neticesi ne olursa olsun sorumluluğu üstleniyoruz. Küçük aklıyla ve o zayıf ahlakıyla kendisi gibi zannediyor diyor ki, ‘Sayın Davutoğlu kazansa bile başkanlık sistemi gelecek koltuğunu bırakacak’ Be ey gafil buradan sesleniyorum. Bizim siyaset anlayışımız sizin anlayışınız gibi değildir. Biz siyaseti koltuk meselesi olarak görmeyiz. Beyannamede zikrettiğimiz gibi inşallah bütün bu hizmetlerin, başarıların üzerinde, başarıların en büyüğünü gerçekleştireceğiz ve yeni sivil bir anayasa yapacağız sivil. Tamamıyla milletten gelen. O sivil anayasa içinde başkanlık sistemi de dahil her konuyu ele alacağız. Hiçbir ön yargı olmadan Türkiye için en doğru ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız. Çünkü bizim meselemiz bir koltuk meselesi değil. Ezeli ve ebedi bir davanın neferleriyiz. Biz yola çıkarken bütün gemileri yakmış çıkmışız. Türkiye için doğruysa ülkemiz milletimiz için doğruysa, hiçbir koltuğu arkamızda bırakırken gözümüzle dönüp bakmayız, bile. Bizim meselemiz önce ahlak, önce erdem, önce hikmet, sonra siyaset.”

Ordu-Giresun Havalimanı Açılışına Katılan Başbakan Davutoğlu: Bizim Meselemiz, Koltuk Meselesi DeğilOrdu-Giresun Havalimanı Açılışına Katılan Başbakan Davutoğlu: Bizim Meselemiz, Koltuk Meselesi DeğilOrdu-Giresun Havalimanı Açılışına Katılan Başbakan Davutoğlu: Bizim Meselemiz, Koltuk Meselesi Değil

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler