YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ordu İl İstihdam Ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı

Ordu Temmuz ayı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Vali İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapıldı.

Ordu Temmuz ayı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Vali İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapıldı. Toplantıda, istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif iş gücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmalar ve işsizlik ve istihdama yönelik sorunlar konuşuldu. Vali Balkanlıoğlu, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde verilen dikiş nakış kursu ve girişimcilik kursunu da ziyaret ederek kursiyerler ile sohbet etti ve kurslar hakkında bilgi aldı. İŞKUR’un önceden aktif bir kurum olmadığını söyleyen Vali Balkanlıoğlu, “Bu hükümet döneminde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı son 10 yıldır işsizliğe çok önem verdi. İŞKUR nitelikli işçi ile işvereni buluşturan ciddi bir kurum halini aldı. Yeni yapılan çalışmalar neticesinde vasıfsız elemanları, vasıflı hale getirmek için çalışmalar yapılıyor. Son dönemlerde ne iş yaparız diyenler azaldı. İŞKUR’un son dönemde yaptığı çalışmalar çok önemli. İlimizdeki İŞKUR'un istihdam çalışmalarını yükseltmek için vasıfsız elemanları, vasıflı hale getiriyor. Biz de üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. İlerleyen yıllarda işsizlik sayısı daha da çok düşecektir” diye konuştu. İŞKUR İl Müdürü İsa Kaymak, Vali İrfan Balkanlıoğlu ve kurul üyelerine işsizliğin azaltılmasına yönelik bilgi verdi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler