YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ordu'daki Menekşe Sokak Projesi

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Menekşe Sokak Projesi kapsamında restorasyon çalışmaları süren tarihi evlerin Ordu turizmi adına çok önemli işlevleri

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Menekşe Sokak Projesi kapsamında restorasyon çalışmaları süren tarihi evlerin Ordu turizmi adına çok önemli işlevleri olacağını söyledi.

Torun, Taşbaşı Mahallesi'nde Menekşe Sokak Projesi çerçevesinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Burada çalışanlardan bilgiler alan Torun, daha sonra yaptığı açıklamasında, "Tarihi dokuya yeni bir yapı daha kazandırdığımız için mutluyuz" diye konuştu.

Torun, şunları kaydetti:

"Ordu Belediyesi'nin yürüttüğü çalışmalar Kültür Bakanlığı'nın yürüttüğü sokak sağlıklaştırma projesi ile birlikte bir bütünlük sağladı. Tarih artık bu sokakta canlanacak. Menekşe Sokak Projesi kapsamında restorasyon çalışmaları süren tarihi evlerin Ordu turizmi adına çok önemli işlevleri olacak. Eskiden gelen misafirlerimizi sadece etnografya müzesine götürüyorduk. Ancak bundan sonra bu sokak Ordu tarihini canlandıracak. Menekşe Sokak üzerinde 5 adet envanterimiz vardı. Daha önceden birini bitirmiştik. Şu anda da diğerlerini tamamlamak üzereyiz. Bu bölge Ordu turizmi adına önemli bir alan olacak. Safranbolu ve Beypazarı'nda olduğu gibi Orduya da gelen misafirlerimize bu binaları gezdireceğiz. Ordu'nun tarihi burada yaşatılacak."

Torun, çalışmaların kısa sürede tamamlanması için gayret edildiğini de sözlerine ekledi.

Muhabir: Hayati Akçay

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler