YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şirket İşçileri 'kıdem Tazminat Fonu'na Karşı

Ordu İşçi Dayanışma Derneği (İDD) Başkanı Serkan Akgül, Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca hazırlık aşamasında...

Ordu İşçi Dayanışma Derneği (İDD) Başkanı Serkan Akgül, Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca hazırlık aşamasında olan 'Kıdem Tazminatı Fonu' uygulamasındaki 'geçmiş döneme ait özlük haklarından' kesinlikle feragat etmeyeceklerini söyledi.

Serkan Akgül yaptığı açıklamada, halen kamuda 500 bin şirket işçinin çalıştığını belirtti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın halen hazırlık aşamasında olan yeni iş kanununda bazı eksiklikler olduğuna dikkat çeken Akgül, "Eğer 'Kıdem Tazminatı Fonu' Bakan beyin açıkladığı şekilde gerçekleşirse, 500 bin işçimiz adına itiraz ediyoruz. Ankara'da yapılan toplantıda sayın Bakan Faruk Çelik, kıdem tazminatı fonunu anlattıktan sonra bir arkadaşımızın "Fon gerçekleştirildikten sonra geçmiş haklarımız ne olacak?" demesi üzerine, "Feragat edeceksiniz" demesi fonun ne şekilde çıkacağının ve işçilere nasıl darbe vuracağının kanıtı olmuştur. Hayatını aldığı asgari ücretle devam ettirmeye çalışan bizler devletimizden çok mu zenginiz ki, geriye dönük haklarımızdan feragat edelim. Eğer bir konuda düzenleme yapılacaksa ilk önce tarafların menfaatleri göz önüne alınır ve daha sonra düzenleme yapılır. 500 bin işçi olarak kıdem tazminatı fonunda yapılacak düzenlemede çalışanlarımızın geriye dönük hakları yasal faizleri ile beraber iade edilmediği takdirde konuyu Anayasa Mahkemesine taşıma kararındayız" dedi.

Akgül şöyle konuştu: "Artık işçinin kaderini belirlerken kazanılan haklarımızın gasp edilmemesini göz önünde tutun. Bugüne kadar işyerlerimizde yeteri kadar haklarımız gasp edildi. Yeteri kadar fedakarlık yaptık. Artık fedakarlık sırası devletimizde. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik, yapılacak düzenlemelerde işçinin hakkını korumadığı takdirde çıkartılacak her türlü yasaya veya kanuna 500 bin işçimiz adına şerh düşüyor ve kabul etmiyoruz. Bakanlığın yetkililerini TBMM Çalışma Komisyonu Başkan ve üyelerini kıdem tazminatı fonu taslağında adaletli davranmaları ve işçinin haklarını ön planda tutmalarını istiyoruz. Tüm işçilerimiz şunu iyi bilsin ki, Türkiye Taşeron İşçi Dernekleri Platformu işçinin mağdur edileceği her konuda dik ve tarafı belli olandır. İşçilerimizde mağdur edileceğiniz her konuda dik ve tarafı belli olan olun."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler