YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ünye'de Çamlık Projesi Tepkiler Üzerine Iptal Edildi

- ORDU Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Çamlık'ta kesilen açlar nedeniyle çevrecilerin tepkisini çeken 'Çamlık' projesinden vazgeçtiklerini açıkladı. Başkanın

Ünye'de Çamlık Projesi Tepkiler Üzerine Iptal Edildi

- ORDU Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Çamlık'ta kesilen açlar nedeniyle çevrecilerin tepkisini çeken 'Çamlık' projesinden vazgeçtiklerini açıkladı. Başkanın projeyi iptal ettiğini duyan çevreciler ise Çamlık'ta toplanarak mücadeleye devam edeceklerini söyledi.
Ordu'nun Ünye İlçesi'nde bulunan ve Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Çamlık Mesire alanına yapılacak olan düğün salonu, restoran, bungalov evleri içerin projede inşaat yapımı ve işletmesini içeren ihaleyi kazanan firma, iddiaya göre geçen hafta 15 çam ağacını kesti. Bunun üzerine çevreciler duruma tepki gösterdi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, dün Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı'nda konuya değinerek, projeden vazgeçtiklerini açıkladı.
Başkan Yılmaz, Ünyelilerin hassasiyetinin kendi hassasiyetleri olduğunu belirterek, "Ünye halkına ayrı bir sevgi ve muhabbetimiz var. Ünyemizin hassasiyeti bizim hassasiyetimiz. Ünye Belediye Başkanımız Ahmet Çamyar’la ve yatırımcı iş adamımızla da görüşerek kamuoyunda yaşanan gelişmeler ve gösterilen hassasiyet doğrultusunda, Çamlık Projesi’nden vazgeçme ve bundan sonra da söz konusu alanda herhangi bir yatırım yapmama kararı aldık” dedi.
Bu açıklama üzerine tekrar Çamlık'ta toplanan çevreciler, Başkan Yılmaz'dan bu açıklamasını Çamlık'ta yapmasını ya da yazılı açıklamada bulunmasını istedi. Ünye Çevre Koruma Derneği Başkanı İrfan Tosun, proje iptaliyle ilgili Büyükşehir Belediyesi'nden yazılı açıklama istediklerini vurgulayarak, "Ben çevre koruma derneği başkanıyım ama bu organizeyi yapan Ünye kent Konseyi'ydi. Burada üyeleri var ama başkan burada yok. Birileri herhalde talimat verdi. Bu çamlığın iptali hakkında yazılı açıklama istiyoruz" dedi.
Öğretim görevlisi Ahmet Erkan Birben ise, iptal kararının Çamlık'ta açıklanmasını isteyerek, "Biz Ünyeliler olarak bu çamlığı kimseye kestirmeyiz. Eğer adalet varsa Türkiye Cumhuriyeti Kanunları geçerliyse Kültür ve Doğa Kanunları diye bir kanun var. Sahil ve Hudutlar, Sağlık Genel Müdürlüğü'nün kararı var. Sahilden 200 metre içeriye kadar kimse çubuk dikemez. Oralardan izin alınmamış. Bu çamları dikenlerden Allah razı olsun. Bu çamlar yaşadığı müddetçe biz de bunları yaşatacağız" diye konuştu.
Çevreci grup adına açıklama yapan Avukat Veysel İlhan ise, Çamlık'taki ağaçların kaderine terk edildiğini, mutlaka bakımının yapılarak korunması gerektiğinin altını çizdi.

Ünye'de Çamlık Projesi Tepkiler Üzerine Iptal EdildiÜnye'de Çamlık Projesi Tepkiler Üzerine Iptal EdildiÜnye'de Çamlık Projesi Tepkiler Üzerine Iptal Edildi

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler