YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'a 'hırsız Var' Pankartı Açan Alıcı, 'polis Işkencesini' Aym'ye Götürüyor

Ömer KOÇ/ADANA, Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 Mart 2014'te Osmaniye mitinginin yapıldığı Devlet Bahçeli Bulvarı'nda, üzerinde ampul bulunan ve 'Dikkat. İtinayla

Erdoğan'a 'hırsız Var' Pankartı Açan Alıcı, 'polis Işkencesini' Aym'ye Götürüyor

Ömer KOÇ/ADANA, Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 Mart 2014'te Osmaniye mitinginin yapıldığı Devlet Bahçeli Bulvarı'nda, üzerinde ampul bulunan ve 'Dikkat. İtinayla yürütme yapılır' yazan tişörtle giden eski uzman çavuş İbrahim Alıcı, bir süre sonra da yanında getirdiği 'Hırsız var' yazılı pankartı açtı. İlk olarak partililer tarafından tartaklanan Alıcı, daha sonra polis tarafından gözaltına alındı. Kamu görevlisine hakaret suçlamasıyla ifadesi alınan Alıcı, emniyete götürülmeden önce Başbakanlık korumaları tarafından 1 saat boyunca dövüldüğünü ve işkence gördüğünü öne sürdü.
KORUMALARIN EYLEMİ HUKUKA UYGUN
İbrahim Alıcı, bu iddialarını aldığı doktor raporuyla yargıya taşıyıp Başbakanlık Korumaları ve Osmaniye'de görevli bazı polisler hakkında Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı'nda suç duyurusunda bulundu.
Soruşturma sonunda Cumhuriyet Savcısı takipsizlik kararı verdi. Savcılık kararında, 'kamu davası açılması için yeterli şüphe oluşturur net ve inandırıcı delil elde edilmediği, düşünce ve ifade özgürlüğünü engelleme suçunun unsurlarının oluşmadığı, polislerin eylemleri hukuka uygunluk sınırında kaldığı' kaydedildi.
RAPORU VAR
İbrahim Alıcı'nın avukatı Tugay Bek, Osmaniye Sulh Ceza Mahkemesi'nde savcılığın takipsizlik kararına itiraz etti. Ancak mahkeme başvuruyu reddetti. Avukat Tugay Bek, İbrahim Alıcı'nın darp edildiğine ilişkin doktor raporu olduğunu gözaltında 1 saatlik sürede işkence gördüğünü öne sürerek kararı şu sözlerle eleştirdi:
"Bütün bunlar sabit olmasına rağmen savcılığın ve mahkemenin kararının bir siyasi baskı neticesinde verilmiş kararlar olduğunu düşünüyoruz. Yargının baskı altına alındığını, aksi bir karar halinde savcının veya itiraz merci olarak başvurduğumuz mahkemenin şu an vermiş olduğu karar dışında bir karar vermesi halinde de bakanlığın, hükümetin, mesleki hayatı üzerinde bir baskı uygulayacağı yönünde yargıda tüm diğer uygulamalardan görüldüğü kadarıyla bir kanaat oluştuğu ve bu baskı neticesinde böyle bir karara imza attığını düşünüyoruz. Yoksa hiçbir hukuk adamı, hukuk eğitimi almış kişi, savcı, hakim böylesine kötü bir muamelede bulunan, açıkça işkence yapan polis memurları hakkında böyle bir karar vereceğini düşünmüyoruz. Hak arama hürriyetini sonuna kadar kullanacağız. Bundan sonraki süreçte Anayasa Mahkemesi ve sonrasında Avrupa İnsan hakları Mahkemesi'nde buradaki işkence ve kötü muamelenin, hukuksuzluğun takipçisi olacağız."

Erdoğan'a 'hırsız Var' Pankartı Açan Alıcı, 'polis Işkencesini' Aym'ye GötürüyorErdoğan'a 'hırsız Var' Pankartı Açan Alıcı, 'polis Işkencesini' Aym'ye GötürüyorErdoğan'a 'hırsız Var' Pankartı Açan Alıcı, 'polis Işkencesini' Aym'ye Götürüyor

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler