YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Osmaniye'de 2013 Yılı Son Istihdam Kurulu Toplantısı Yapıldı

OSMANİYE (AA) - Osmaniye İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun 2013 yılı son toplantısı Vali Mehmet Oduncu başkanlığında yapıldı.

Osmaniye İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun 2013 yılı son toplantısı Vali Mehmet Oduncu başkanlığında yapıldı. Vali Oduncu, Valilik Rahime Hatun Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantılarının öncelikli amacının, kentteki işsizlik oranını düşürmek olduğunu ifade etti. Kentteki istihdam imkanı ve işsizlik oranını karşılaştıran Oduncu, şunları kaydetti: "Osmaniye gibi geniş tarımsal potansiyeli olan ve istihdam imkanı fazla olan, Organize Sanayi Bölgesine sahip bir ilde işsizlik oranının Türkiye'deki işsizlik oranının altında olması gerekir. Buna karşın 2011 yılı verilerine göre işsizlik oranımız 10.9 ve Türkiye ortalamasının üzerinde. Bu işsizlik oranını düşürmemiz ve işsiz vatandaşlarımızın iş bulmalarını sağlamamız gerekiyor. Dolayısıyla, kamuda bu sorumluluğu üstlenmiş kişiler olarak bizlere düşen görev, iş arayan insanlarla, işçi arayan insanları sağlıklı bir şekilde buluşturmak ve her iki tarafın da ihtiyacını karşılamaktır. Bu nedenle bu toplantıların öncelikli gündemi, işsiz vatandaşlarımızı iş sahibi yapmak." Organize Sanayi Bölgesindeki sanayicilerle yaptığı görüşmede işe başlayan işçilerin bazılarının bir süre sonra çeşitli bahanelerle işten ayrıldıkları ve işverenleri mağdur ettikleri bilgisini aldığını da anlatan Oduncu, "İşverenlerimizin ifade ettiğine göre, işçilerimizin iş disiplini konusunda Osmaniye'de bir sıkıntı olduğunu görüyoruz. Yayla mevsiminde, fıstık toplama zamanında ya da başka nedenlerle işçilerimizin işlerini bırakıp gittikleri ifade ediliyor. Bu konuda işçilerimizi eğitmemiz ve iş disiplinini yerleştirmemiz gerekiyor" dedi. Toplantının devamında, İŞKUR İl Müdürlüğü'nün faaliyetlerini içeren sunum yapıldı. İŞKUR'a yapılan başvuru sayısı, işe yerleştirme oranı, açılan meslek kursları hakkında bilgilerin verildiği sunumda, 2013 yılı Ocak-Eylül ayları arasında İŞKUR'A 8 bin 737'si erkek, 4 bin 787'si kadın olmak üzere toplam 13 bin 524 kişinin başvuru yaptığı, bin 639 erkek ve 627 kadın olmak üzere toplam 2 bin 266 kişinin işe yerleştirildiği ifade edildi. Toplantı, 2014 yılı eğitim planı ve taleplerinin görüşülmesi, görüş ve önerilerin dile getirilmesi ile son buldu. Toplantıya Vali Yardımcısı Ali Çağlar, Belediye Başkan Vekili Mustafa Balkaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Karalar, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Temsilcisi Doç. Dr. Fedai Çavuş ve ilgililer katıldı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler