YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Osmaniye'de Yeni Dernek Kuruldu

Osmaniye'de "Korkut Ata Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Yaptırma Yaşatma Derneği" kuruldu.

Osmaniye'de "Korkut Ata Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Yaptırma Yaşatma Derneği" kuruldu.

Dernek Başkanı Ömer Yağmur, öğretmen evinde düzenlediği basın toplantısında, amaçlarının, Osmaniye'ye İlahiyat Fakültesi kazandırmak olduğunu söyledi.

Dernek yönetiminin Osmaniye'deki sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinden oluştuğunu ifade eden Yağmur, şöyle devam etti:

"Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) bünyesinde İlahiyat Fakültesi kurulması için üniversite senatosundan kararın çıkarılması ve Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından onaylanarak Milli Eğitim Bakanlığı'na kadar getirilmesi sürecinde Ensar Vakfı'nın üstün gayretleri oldu. Derneğimiz kurulduktan sonra OKÜ Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Büyükalaca'yı ziyaret ettik. Şu ana kadar üniversitemizdeki 41 dönümlük arsa protokol karşılığında derneğimize devredildi. İnşallah en kısa sürede arsa olayını çözüp, OKÜ içerisinde İlahiyat Fakültesi inşaatına en kısa sürede başlayacak ve şehrimize bir fakülte kazandıracağız."

Ömer Yağmur başkanlığında kurulan derneğinin yönetimi şu isimlerden oluştu:

"Mahmut Keten, Murat Özkardeş, Ali Kalkan, Mustafa Fettahlıoğlu, Namık Özer, Erçin Kabul, Abbas Yeşildemir, Fatih Kınay, Vali Aba, Ali Çetin, Ramazan Işık, Yakup Korkmaz, Mehmet Çardak, Mehmet Özkan, Fatih Velipaşaoğlu, Haydar Aktürk ."

Muhabir: Ümit Kahrıman/Tuğba Temir

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler