YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriyeli Aileden Öğrendikleri El Sanatı, Meslekleri Oldu

OSMANİYE (AA) - AHMET ERKAN YİĞİTSÖZLÜ - Kentlerine sığınan Suriyeli bir aileden öğrendikleri el sanatı, ev kadınları için iş kapısı oldu.

Kentlerine sığınan Suriyeli bir aileden öğrendikleri el sanatı, ev kadınları için iş kapısı oldu. Toprakkale ilçesinde Halime Çeltikçi öğrendiği meslek sayesinde ev ekonomisine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. İşini çok sevdiğini ve çevresine tavsiye ettiğini vurgulayan Çiftçi, "Daha önce evimde oturan bir kadındım. Kurs sayesinde mesleğim oldu. Şimdi günümü atölyede geçiriyorum. Ürettiğimiz parçaların moda evlerine pazarlanması bizi sevindiriyor. Bu tür kurslar, ev kadınları için güzel fırsat sunuyor" dedi. Toprakkale Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Asiltürk de Suriyeli mültecilerden öğrenilen el sanatına yönelik kurs açtıklarını belirtti. Atölyede üretilen süsleme ve işlemelere talebin arttığına dikkati çeken Asiltürk, "Eğitim verdiğimiz kadınlara yer sağlayarak ve tezgah temin ederek bu işe başladık. İstanbul, İzmir ve Adana'dan talep alıyoruz. Tezgahımızın özelliği ve kadınlarımızın ince işçiliği nedeniyle işlemelerimiz, Suriyelilerin yaptığından daha çok beğeniliyor. Bu işi ilçe geneline yaymayı planlıyoruz" diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler