YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yatılı okullarda güreşin ilkokulları kuruluyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Güreş Federasyonu ile ülke genelindeki bölge yatılı...

Yatılı okullarda güreşin ilkokulları kuruluyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Güreş Federasyonu ile ülke genelindeki bölge yatılı okullarında (YİBO) güreşin ilkokullarını kuruyor.
Yatılı bölge okullarında ilk kez uygulanacak projede ülke genelinde 4 gruba ayrılan illerde geleceğin pehlivanları yetiştirilecek.
2011-2012 eğitim – öğretim yılında uygulamaya konulacak olan proje için çalışmalara başladıklarını kaydeden eski güreş şampiyonlarından Mehmet Esenceli kendi sorumluluğunda 20 ilin olduğunu kaydetti.
Bu projede hedefin güreşin alt yapısını kurmak olduğunu kaydeden Mehmet Esenceli, “Osmaniye'de yatılı okulların güreş için ihtiyaçlarını tespit ediyoruz. Salonların, antrenörlerin tespiti için buradayız. Eksikleri Bakanlık ve Güreş Federasyonu işbirliği ile temin edip çalışmalarımıza başlayacağız. Ben eski bir şampiyon olarak da uygulanacak bu projenin verimli olacağını düşünüyorum. Bugüne kadar güreş eğitim merkezleri açtık. Avrupa ve dünya şampiyonları bu minderlerden yetişti. Uygulanacak bu projenin daha başarı olacağını inanıyorum. YİBO'larda okuyan çocukların kırsal kesimin çocukları olduklarından dolayı daha cesur ve canı gönülden çalışacak çocuklar olduklarını düşünüyorum. Güreş Federasyonu 20 ilin temsilciliğini verdi. Çalışmalarıma Osmaniye'den başladım. Van'a kadar bu alanda faaliyetlere devam edeceğim. Her ilde uygun zamanlarda okullar arasında seçmeler gerçekleştireceğiz. Yapacağımız çalışmalarda amacımız milli takıma sporcu yetiştirmek ve güreşin alt yapısını oluşturmaktır.”dedi.
Osmaniye’den bin 657 YİBO öğrencisinin de eğitim gördüğü proje kapsamında 4. grupta Van, Hakkari, Şırnak, Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş, Siirt, Bitlis, Muş, Elazığ, Mardin, Adıyaman, Kayseri, Kilis, Adana, Hatay ve Malatya illerindeki okullar yer alıyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler