YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Çelik: Duyduk Duymadık Demeyin, Prim Yapılandırmasından Yararlanalım

Muhammet KAÇAR/RİZE, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK Parti 64’üncü İl Danışma Meclisi

Bakan Çelik: Duyduk Duymadık Demeyin, Prim Yapılandırmasından Yararlanalım

Muhammet KAÇAR/RİZE, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK Parti 64’üncü İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Partililere hitap eden ve sosyal güvenlik primlerinin yapılandırılması ile ilgili açıklamalarda bulunan Çelik şunları söyledi:
"Bu yasa ile ilgili süre pazartesi günü saat 17.00’da sona eriyor. Şu ana kadar 2 milyon müracaat gerçekleşti. 4 milyon nakit olarak sosyal güvenlik kurumunun kasasına girdi. 34.5 milyarlık bir yapılanma söz konusu. Pazartesi günü son. Duyduk duymadık demeyin; bu imkandan yararlanalım. Salı günü, ‘Sayın bakanım bu uzatılamaz mı? Bizim yeni haberimiz oldu’ diye telefonlar gelecek. Rize’den Türkiye’ye sesleniyorum; Pazartesi saat 17.00’e kadar primlerini yapılandırmayanlar Sosyal Güvenlik Kurum Müdürlüklerinize gidin ve borçlarınızı yapılandırın. Bu avantajdan yararlanın."
Bakan Çelik daha sonra da Ardeşen İlçesi Sosyal Güvenlik Merkezi binasının açılışına katıldı. Halk oyunları gösterisinin ardından konuşan Çelik, geçmiş dönemlerde Türkiye’de sosyal güvenlik müesseseleri ile çok uğraşıldığını söyledi. Bakan Faruk Çelik şöyle konuştu:
"1991 yılında insanların 38 yaşında emekli olma imkanı elde ettiği günler yaşadık. O şartlarda emekli olan insanlarımız sevindiler, ‘Ne güzel, delikanlı yaşta emekli olduk’ dediler. Kendileri için güzel bir tablo idi. Ama çocuklar ne olacaktı, torunlar ne olacaktı, ülke ve gelecek ne olacaktı? Bunu düşünmediler, ‘Ben emekli olsum ya 38 yaşında gerisi önemli değil’ dediler. Böyle bir yaklaşım olabilir mi? Bu sürdürülemezdi ve sürdürülemedi. 1991 yılına kadar hiç açığı olmayan bu kurumların o tarihten sonra kartopu gibi çığa dönüşen çok büyük açıkları meydana gelmeye başladı. Neredeyse emekli maaşlarını ödeyemeyecek şekilde hazineyi zorlayan bir kurum haline geldiler. Oysa hiç borcu ve açığı yoktu. Yanlış politikalar ve oy avcılığı maalesef kurumları buraya sevk etti. Cumhurbaşkanı yaptığınız eski başbakanımız bizi bu görevlere getirdiğinde bize ‘Buralarda siyaset olmaz. Halkın hizmetinde olan kurumlar olarak yapılması gerekenler bizi acıtsa da, vatandaşın çokta hoşuna gitmese de doğruyu yapmanız gerekiyor ki nesillere bir fatura kesmeyelim’ dedi Bu reform 2008 yılında gece gündüz demeden yapılan çalışmalar sayesinde gerçekleşti. Şimdi artık kurumlar yok. Sosyal Güvenlik Kurumu var. Bu kurum sizlerin sağlığı için 60 milyar lira harcayacak. Geçen yıl 55 milyar harcadık. Bu imkanlar geçmişte uygulanan yanlış politikalara dur dediğimiz, elde ettiğimiz prim gelirlerini iyi değerlendirdiğimiz için sağlığa bu derece büyük bir kaynak ayırma imkanımız oldu."
Bakan Çelik ve beraberindekiler daha sonra Ardeşen Sosyal Güvenlik Kurumu Merkezinin kurdelesini keserek hizmete açtı, ardından binayı gezdi.

Bakan Çelik: Duyduk Duymadık Demeyin, Prim Yapılandırmasından YararlanalımBakan Çelik: Duyduk Duymadık Demeyin, Prim Yapılandırmasından YararlanalımBakan Çelik: Duyduk Duymadık Demeyin, Prim Yapılandırmasından Yararlanalım

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler