YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Soylu: Yaklaşık 700 Pkk Ve Kck'lının Şehir Bağlantıları Gözaltına Alındı (3)

HALK BULUŞMASINDA KONUŞTU İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Rize İl Başkanlığı tarafından Rize Spor Salonu’nda organize edine halk buluşmasında Anayasa değişikliği

Bakan Soylu: Yaklaşık 700 Pkk Ve Kck'lının Şehir Bağlantıları Gözaltına Alındı (3)

HALK BULUŞMASINDA KONUŞTU
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Rize İl Başkanlığı tarafından Rize Spor Salonu’nda organize edine halk buluşmasında Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanı hükümet sistemini anlattı. Bakan Soylu, “Soysuz terörle Soylu mücadele eden hemşerimiz, Reis’in memleketine hoşgeldiniz” yazılı pankartın yer aldığı salonda selamlaştığı partililere karanfil verdi.
“BU SİSTEMİ DARBECİ GENERALLER KURDU”
Türkiye siyasi tarihini anlatan ve mevcut parlamenter sistemi eleştiren Bakan Süleyman Soylu, “Biz yorulduk artık. Darbeler üreten bu sistem değişmeli. Bu sistemi darbeci generaller kurdu” dedi.
KILIÇDAROĞLU GİZLİ EVETÇİ OLMASIN?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren ve gizli evetçi olduğunu öne süren Bakan Soylu, “AK Partinin siyaseti gerdiğini ve kutuplaştırdığını söylüyorlar. Burada Kılıçdaroğlu olsa benden daha iyi anlatır. Diyor ki; 'Cumhurbaşkanı ile Başbakan kavga edecekler.’ Ya anlamıyor, saflığa veriyor, veya gizli evetçi, gizli evetçi. Olabilir mi? AK Parti ne yaptı? Kulağını millete verdi. Ne dedi Cumhurbaşkanımız; ‘Biz efendi değil hizmetkâr olmaya geldik.’ AK Parti yüzde 30’lardan 50’lere öyle kolay gelmedi. CHP nerede? 25 ve 26 puan. Çünkü ona demişler ki, ‘Senin milletle işin yok. Senin ağabeylerin var. Danıştay senin ağabeyin, Yargıtay senin ağabeyin, Anayasa Mahkemesi senin ağabeyin. Öyle mi? Sana verdiğimiz pusulaya bak. Millete gerek yok, millete gitmene de gerek yok.’ Yıllardan beri bundan vazgeçmiyor. Yeni sistemde yüzde 50 artı 1’i alamazsan artık bittin” diye konuştu.
“BAYKAL SEN HEP TERÖRİSTLERLE BERABER OLDUN”
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’a da eleştiriler yönelten Bakan Soylu, şunları söyledi:
“Deniz Baykal, peygamber efendimizi ağzına aldı. Bu sistemin herkesi azdırabileceğini söyledi. Deniz Baykal, bu sistem seni azdırmadıysa merak etme kimse azmaz. CHP’li kardeşlerime de sesleniyorum; Kılıçdaroğlu yanlış yoldadır. Bu adam Türkiye’yi yanlış yola sevk ediyor. Türkiye’yi tahrik ediyor. Bunu net bir şekilde görmekteyiz. Kılıçdaroğlu nasıl genel başkan oldu? Kasetle, değil mi? Deniz Baykal hürmetimiz sonsuzdur. Ahmet Türk’e yaptığı ziyaret var ya. Bizim kaymakamımız şehit olduktan sonra onun ailesini ziyaret ettin mi? Başsağlığı diledin mi? Cibilliyetiniz ortaya çıktı sizin. Ne olduğunuz ortaya çıktı. Bilemediğin işlerle uğraşacağına Sayın Baykal, sabah da söyledim; Kılıçdaroğlu’nu al gel. Seninle birlikte Kılıçdaroğlu’na bu kumpası kim kurdu net bir şekilde anlatalım. Ha bir şey daha istiyorum senden Deniz Baykal; mahkeme açıldı, şimdi her şey ortaya çıkacak. Bütün deliller, her şey orada. Bakalım o mahkemeye müşteki olabilecek misin? Sen kendini savunmayacaksın, sonra kalkıp peygamber efendimize dil uzatacaksın. Ondan sonra da kalkıp diyeceksin ki, ‘Bu ülkede bana terörist diyenin alnını karışlarım.’ Baykal sen hep teröristlerle beraber oldun, hep onlarla beraber oldun.”

Bakan Soylu: Yaklaşık 700 Pkk Ve Kck'lının Şehir Bağlantıları Gözaltına Alındı (3)Bakan Soylu: Yaklaşık 700 Pkk Ve Kck'lının Şehir Bağlantıları Gözaltına Alındı (3)Bakan Soylu: Yaklaşık 700 Pkk Ve Kck'lının Şehir Bağlantıları Gözaltına Alındı (3)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler