YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bekaroğlu’Ndan Operasyon Yorumu: Ne Oldum Dememeli, Ne Olacağım Demeli

Muhammet KAÇAR / RİZE, CHP Rize Merkez İlçe Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Bekaroğlu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 12 Eylül Anayasasının vesayet rejiminden

Bekaroğlu’Ndan Operasyon Yorumu: Ne Oldum Dememeli, Ne Olacağım Demeli

Muhammet KAÇAR / RİZE, CHP Rize Merkez İlçe Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Bekaroğlu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 12 Eylül Anayasasının vesayet rejiminden kalan seçim barajına karşı olduklarını ifade eden Bekaroğlu şunları söyledi:
"Demokrasiyi tahrip eden en önemli engellerden bir tanesidir. Bugüne kadar çoktan kaldırılmalıydı. CHP bu dönemde iki kez önce yüzde 5’e, sonra yüzde 3’e düşürülmesi yönünde kanun teklifi vermiştir. Bu kanun teklifleri komisyonlarda beklemiş, meclis iç tüzüğünden yararlanılarak genel kurulda tartışılmış ve AK Parti tarafından reddedilmiştir. Yüzde 10 barajı ile demokrasi olmaz. Bu yanlış bir şeydir."
'OSMANLICA, ŞAPKADAN ÇIKAN YENİ BİR TAVŞAN'
Osmanlıca tartışmalarına değinen BekaroğLu, tartışmaları iktidarın gündem belirleme ve taraftar toplama çalışması olarak yorumladı. Bekaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"CHP bunu, hükümetin daha doğrusu sayın Cumhurbaşkanının çantadan çıkarttığı bir tavşan olarak görüyor. Gündemi değiştirmek için ortaya atılan bir konudur. AK Parti, tarihi geçmişe sahip çıkarak toplumun belli bir kesimini yanında toplamaya çalışıyor. Kullanmadıkları değer ile kutsal kalmadı. Her şeyi kullandılar. Her şeyi istismar ettiler. Şimdi bir de Osmanlıca çıkarttı. 'Osmanlıca Arapça harfler ile yazılır. Buna karşı çıkanlar o zaman Kuran’a ve dine karşı çıkıyorlar. Dolayısı ile bunların hepsi gavurdur. Biz Müslümanız. Bizim yanımıza gelin' gibi basit bir mantık ile toplumu tekrar bölüyor. Osmanlıcanın okutulmasına ve öğretilmesine kimse karşı çıkmıyor ki. Neden karşı çıksınlar? Türkiye’nin 600 senelik geçmişi Osmanlı alfabesi ile yazılmış. Bu kaynakların bugünkü nesle aktarılması gerekiyor. Dolayısı ile yeteri kadar Osmanlıca bilmesi gereken kişinin olması gerekiyor. Liselerde zorunlu olarak Osmanlıca dersi verilerek Osmanlıca öğretilmez. Ya bunlar İngilizce öğrettiler mi, Arapça öğrettiler mi, tarih öğrettiler mi, matematik öğrettiler mi? Hepsini bir kenara bırakın. Türkçe öğretebildiler mi adam gibi?
'NE OLDUM DEĞİL NE OLACAĞIM DEMELİ'
Bekaroğlu, bu sabah yapılan operasyonlarda hak ihlalleri olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Bir derstir. Geçmişte insanlara bir şeyler yaparken 'yarın ben ne olacağım' diye düşüneceksin. Demokraside çifte standart yapmayacaksın. Şimdi operasyon yiyen arkadaşlar geçmişte öyle operasyonlara karıştılar ki ben biliyorum. İnsanları itibarsızlaştırdılar, özel hayatları deşifre ettiler. Öyle hak ihlalleri yaptılar ki. Şimdi aynı şeyler kendilerine yapılıyor. Ben o zamanlar 'Darbe girişimi varsa bile bir hak ihlali yapılmasın, özel hayatlara karışılmasın, insanlar itibarsızlaştırılmasın' demiştim. Bu yüzden hem hükümet yanlısı, hem de cemaat yanlısı medya neredeyse bizi infaz etti. Gelinen noktada aynı hak ihlalleri ile bu arkadaşlar karşı karşıya kalıyorlar. O yüzden insan bir şey yaparken ve söylerken yarını da düşünmeli. Bir Atasözümüz var ya 'ne oldum dememeli ne olacağım demeli.'"

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler