YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

RİZE (AA) - Rize'nin Pazar ilçesinde bir araya gelen grup, Gazze'ye yönelik saldırılarından dolayı İsrail'e tepki gösterdi.

Rize'nin Pazar ilçesinde bir araya gelen grup, Gazze'ye yönelik saldırılarından dolayı İsrail'e tepki gösterdi. İlçe meydanında toplanan ve çeşitli pankart ile dövizler taşışan sivil toplum kuruluşları üyeleri ile vatandaşlardan oluşan grup adına bir basın açıklaması yapan Ahmet Köse, İsrail'in Gazze'de özellikle iftar ve sahur saatlerinde saldırılar düzenlediğini söyledi. Köse, İsrail'in Filistin topraklarında Müslüman katliamlarına devam ettiğini belirterek, "İsrail'in üç Yahudi gencin kaybolmasını bahane ederek başlattığı saldırılar, bu gençlerin cesetlerine ulaşıldıktan sonra daha da arttı. Birleşmiş Milletler, ABD ve başta İngiltere olmak üzere, Avrupa Birliği ülkeleri İsrail'in saldırılarını bir savunma hakkı olarak nitelendiriyorlar. Oysa bu üç gencin kaybolmasından da, öldürülmesinden de İsrail istihbaratı sorumludur" dedi. İsrail'in daha fazla Müslüman kanı dökebilmek için her türlü davranışı yapabilecek karakterde olduğunu ifade eden Köse, "Karşımızda, Ramazan ayını cehenneme çevirmekten, kadın ve çocuk öldürmekten haz alan bir zihniyet vardır. Saldırılarda meskenlerin yanı sıra mabetler ve sağlık merkezleri de vurulmuştur. Mabetlere yapılan saldırılar, İsrail'in kendinden başka kutsalının olmadığının göstergesidir. Sağlık merkezlerine düzenlenen saldırılar, İsrail'in düşük yoğunlukta bir soykırım yaptığının göstergesidir" dedi. Gruptakiler, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler