YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pazar'da Balık Avı Başladı

RİZE (AA) - Denizlerde av yasağının sona ermesinin ardından Pazarlı balıkçılar, Kirazlık Limanı'ndan denize açılarak "vira bismillah" dedi. 

Denizlerde av yasağının sona ermesinin ardından Pazarlı balıkçılar, Kirazlık Limanı'ndan denize açılarak "vira bismillah" dedi. Artvin-Rize Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı ve Pazar Kirazlık Limanı Kooperatif Başkanı Barış Zaman, yaptığı açıklamada, 15 Nisan'da başlayan genel av yasağının, gırgır gemileri için 31 Ağustos gece yarısından itibaren sona erdiğini ve yeni av sezonunun başladığını belirtti. Balık avı sezonunun herkes için hayırlı, bol ve bereketli olmasını dileyen Zaman, "Geçen sene beklentilerimizin çok altında av oldu. Özellikle hamside müthiş azalma oldu. İnşallah bu sezon istediğimiz balığı ağlarımızda, kasalarımızda bol şekilde görerek vatandaşlarımızın da ucuz balık yemelerini sağlarız" dedi. Zaman, bu av sezonunda palamut, çinekop ve hamsinin bol olmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler