YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TOBB Başkan Yardımcısı Mete, RTB Başkanı Erdoğan'ı Ziyaret Etti

RİZE (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Halim Mete, Rize Ticaret Borsası (RTB) Başkanı Mehmet Erdoğan'ı ziyaret etti.

RİZE Başkanı Mehmet Erdoğan'ı ziyaret etti. Halim Mete, RTB Başkanı Erdoğan, Meclis Başkanı Resul Okumuş ve meclis üyelerini RTB'de ziyaret ettikten sonra burada söz konusu yetkililer ile Rize ve çayın sorunlarıyla ilgili toplantı gerçekleştirdi. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, çay sanayicisinin desteklenmesi gerektiğini belirterek, "10 yıllık süreçte 900 milyon dolar destek ÇAYKUR'a verilmiştir. Özel sektör firmalarına da bu desteğin verilmesi gerekir. Türk çay sektörünün bir kanuna ihtiyacı vardır. Bunu her fırsatta dile getiriyorum. Ayrıca Rize'nin gelişimi için hayati önem taşıyan Ovit Tüneli, lojistik merkez, havaalanı ve Samsun'dan Tiflis'e uzanan tren yolunun yapılması için TOBB'dan destek bekliyoruz" dedi. Borsa olarak çay sektörünün gelişimi için projeler ürettiklerini ifade eden Erdoğan, "Çayla ilgili projeleri daha da geliştirmek istiyoruz. 2014 yılında çay çarşısı projesini başlatmak istiyoruz. 2014 çay sezonunda özel sektör olarak taban fiyattan peşin fiyat çay almayı planlıyoruz" diye konuştu. Mete ise yeni yatırımların yapılıyor olmasının Rize'nin gelişimine büyük katkı sağlayacağını belirterek, "Lojistik merkez çalışmaları iyi gidiyor. Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarımızı bitirmemiz gerekiyor. Rize'nin gelişimini sağlayacak her projeye katkı sağlamaya hazırım. Bu konuda bana ve TOBB'a ne düşüyorsa yapmaya hazırız" dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler