YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Yeşil Rize'nin Çayı" Fotoğraf Sergisi

RİZE (AA) - ÇAYKUR Genel Müdürlüğünce Rize çayının tarihini anlatan "Yeşil Rize'nin Çayı" konulu fotoğraf sergisi açıldı. 

RİZE - ÇAYKUR Genel Müdürlüğünce Rize çayının tarihini anlatan "Yeşil Rize'nin Çayı" konulu fotoğraf sergisi açıldı. Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nda araştırmacı-yazar ve fotoğraf arşivcisi Fatih Sultan Kar tarafından hazırlanan serginin açılışını, Vali Ersin Yazıcı, Belediye Başkanı Reşat Kasap, Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, İl Garnizon Komutanı Albay İsmet Cansaran, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, ÇAYKUR Genel Müdür Yardımcısı Turgay Turna yaptı. Vali Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, bu tarz çalışmaların yerel tarih için büyük önem taşıdığını belirterek, "Çay tarımının Rize'ye gelişinden günümüze kadar olan süreci çok güzel özetleyen fotoğrafları bir arada görüyoruz. Burada tarihi bir seyahat yaptık. Bu çalışmayı yapan araştırmacı-yazar, fotoğraf arşivcisi Fatih Sultan Kar'a teşekkür ediyorum. Bu tarz çalışmaların devamını bekliyoruz" dedi. Fatih Sultan Kar ise ana eksenini Rize üzerine oturttuğu arşiv çalışmalarının gün ışığına çıkmasını istediğini ifade ederek, şunları kaydetti: "Türkiye'de sudan sonra en çok tüketilen içecek olan çayın Rize'deki üretim serüvenini yeşille değil, siyah beyazla anlatmak. Sergideki fotoğrafların büyük bölümünü İstanbul'dan topladım. Memleketimizin nemli iklimi ne yazık ki fotoğrafın yaşama şansını kısaltıyor. Bu nedenle elde kalan son fotoğrafları hayata döndürmek gerekiyor. Bu arada belge ve fotoğraf arşivi oluşturmak, dışarıdan bakıldığı kadar kolay olmuyor. Zor ve meşakkatli bir süreç gerekiyor. Tarih hepimizindir. Korumak da hepimizin görevidir." İçinde 32 tablo ve 150 fotoğraf yer alan sergi, 3 gün ziyarete açık kalacak.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler