YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2012-2013 Futbol Sezonu 52. Hakem Semineri

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, "Geçen sezon, Türk futbolu adına yaşanmasını hiçbirimizin istemediği bir sezon geçirdik. Artık topluma, futbolu bu kadar

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, "Geçen sezon, Türk futbolu adına yaşanmasını hiçbirimizin istemediği bir sezon geçirdik. Artık topluma, futbolu bu kadar çok seven Türk toplumuna, futbolun güzel yanlarını konuşturmamız lazım" dedi.

Demirören, Sapanca Güral Otel'de düzenlenen 2012-2013 Futbol Sezonu 52. Hakem Semineri'nin açılışında yaptığı konuşmada, hakemlerle kader arkadaşlığı yaptıklarını ve hep birlikte başarıyı yakalamak için çalışacaklarını söyledi.

Klasik konuşmalardan uzak durmak istediğini belirten Demirören, çok farklı bir sezona girdiklerini dile getirdi. Demiören, TFF ve hakemlerin bir bütün olduğuna işaret ederek, bu kapsamda hakemlerin yanında olduklarını vurguladı.

Türk futbolunun geçen sezon kötü bir dönem geçirdiğine dikkati çeken Demiören, şunları kaydetti:

"Yani arkanızdayız, sonuna kadar gidin. Bizler zaten kader arkadaşıyız. Yani el ele hep beraberiz her zaman. O yüzden arkanızda olmamıza gerek yok çünkü yanınızdayız. Benim hakemlerimizden bu sezon için tek bir ricam var, geçen sezon Türk futbolu adına yaşanmasını hiçbirimizin istemediği bir sezon geçirdik. Artık topluma, futbolu bu kadar çok seven Türk toplumuna, futbolun güzel yanlarını konuşturmamız lazım. Burada en önemli görev de hakemlerindir. Yürekli olun, bizler sizlerin arkasındayız."

Demirören, yeni sezonda da hakemlerin üzerinde baskı kurulmaya çalışılacağını ifade ederek, bu durumun kendilerini de rahatsız edeceğini dile getirdi.

Hakemlerin TFF'yi temsil ettiğini vurgulayan Demirören, "Bu görevde de biliyoruz ki hakemlerimize baskı ve bazı konuşmalar rahatsız ediyor. Bizleri de rahatsız ediyor. Çünkü sizler bizleri temsil ediyorsunuz. Tek ricam, yüreğinizle her türlü kararınızı verin. Yürekli olun, biz çünkü beraberiz. Hep birlikte başarılı olacağız. İnşallah Cüneyt hocam gibi daha fazla hocamızı uluslararası alanda göreceğimize inanıyorum. Bu seminerin herkese başarılı olmasını diliyorum" ifadesini kullandı.

-"Türk hakemliği son dönemlerde büyük bir aşama kaydetti"-

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik de Türk hakemlerinin geçmişe göre daha fazla uluslararası maç yönettiğine değinerek, Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda Türk hakemlerinin de yer almasını istediğini söyledi.

Eskiden beri Türk futbolunun içinde olduğunu hatırlatan Erzik, "20 yıl önce ilk kez seçildim, ilk kez tahkim kurulunun kurulmasını sağladım. 20 yılda çok şeyler değişmiş. O zaman temellerini atmaya çalıştığımız kurumsal yapının, bugün çeşitli sıkıntılara uğramasına rağmen başarıyla devam ettiğini memnuniyetle görmekteyim. O yüzden herkesi tebrik ediyorum" dedi.

Erzik, Yapılan toplantılarda gelecek için hakemliğin en önemli unsur olduğunun görüldüğünü anlatarak, geleceğin futbol yaşantısında hakemlere büyük görevler düştüğünü kaydetti.

Erzik, artık hakemleri kendi ekibini oluşturma hakkı bulunduğunu belirterek, "Bu çok önemli, çünkü giderek sorumluluklarınız artıyor. Artık takım oyunu oynuyorsunuz. Kendisi gibi görev yapan bir ekip halinde gitmenin güvencesi var üzerinizde. Ekibinizi siz seçiyorsunuz" diye konuştu.

Uluslararası anlamda çok sayıda Türk hakemin başarıyla görev yaptığını dile getiren Erzik, "Türk hakemliği son dönemlerde büyük bir aşama kaydetti. Dolayısıyla bu yoldan geri dönmeyeceğiz. Bu yolda yeni arkadaşlarımızı çıkaracağız. Bu devir meselesidir. Bizim devrimiz de sona yaklaşıyor. Önümüzdeki yıllarda, bu ekibin kalitesi ve sayısı artarak ilerleyecektir" ifadelerini kullandı.

Erzik, 2014 Dünya Kupası'nda Türk hakemlerini görmeyi arzuladığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bu eğitim olmadıkça bütün bu başarılar beklemekle ele geçmeyecekti. Dolayısıyla eğitim unsuru çok önemli. Sahada alınan eğitimin uygulanması çok önemli. Bunun için bütün şartlar yaratılmış durumda. Sizlerden beklentimiz, Dünya Kupası 2014, inşallah bizim hakem takımızı orada göreceğiz. O yolda zaten ilerlemeler var."

(Sürecek)

Muhabir: Çağrı Turgut - Mehmet Özcan

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler