YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Basın akademisi eğitimlere başladı

İnternet Yayıncıları Derneği (İYAD) bünyesinde kurulan Basın Akademisi'nde internet haber sitelerinin çalışanlarına gazetecilik eğitimi verecek.

Basın akademisi eğitimlere başladı

İYAD tarafından geliştirilen proje kapsamında Temel Gazetecilik Eğitiminin yanı sıra İnternet Yayıncılığı, Haber Yazım Teknikleri ve İnternet hukuku gibi başlıklar altında online katılımlı hizmet içi eğitim programının başladığı duyuruldu.

Projeyle ilgili açıklamada bulunan İYAD Genel Başkanı Tayfun Sırman, Türkiye'de haber okuma alışkanlığının internet haber sitelerine yönelik değişim gösterdiğini dile getiren Sırman, internet yayıncılığının habercilik açısından yasal bir zemine oturtulamadığı ve internet haber sitelerinde çalışan emekçilerin gazeteci sayılmadığı yönündeki eleştirilerini sıraladı.

"Basın Akademisi internet haberciliğinin gelişimine katkıda bulunurken, nitelikli haber ve içeriklerin oluşturulmasına katkı sağlayacaktır" diyen Sırman, "Basın Akademisi'nin İnternet Yayıncılığı, Haber Yazım Teknikleri ve İnternet Hukuku gibi başlıklar altında vermeye başladığı eğitimlerden Türkiye'nin dört bir yanındaki üyelerimiz faydalanabilecekler, eğitimi tamamlayan katılımcılara Basın Akademisi katılım sertifikası verilecek." şeklinde konuştu.

Hedeflerinin haberi okuyucuya anlaşılır biçimde sunan, nitelikli yayın yapan ve gazeteciliğin temel ilke ve sorumluluklarını benimsemiş internet haber sitelerinin sayısını arttırmak olduğunu ifade eden Sırman, Basın Akademisi'ne kayıt olmak isteyen habercilerin iyad.org.tr ve basinakademisi.org adresinden başvuru yapabileceklerini sözlerine ekledi.

Hikmet Metin Çavdar

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler