YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP Sakarya il örgütü belediyeler ilgili açıklamada bulundular

CHP Sakarya il örgütü 20 Kasım 2013 günü yaptığımız toplantıda görüştüğü aşağıdaki hususları kamuoyu ile paylaşmayı uygun görmüştür.

CHP Sakarya il örgütü belediyeler ilgili açıklamada bulundular

CHP Sakarya il örgütü 20 Kasım 2013 günü yaptığımız toplantıda görüştüğü aşağıdaki hususları kamuoyu ile paylaşmayı uygun görmüştür.

1) Genel Merkezimiz il yönetiminden 10 kişilik bir grupla 21 Kasım 2013 Perşembe günü ziyaret edilecek ve il yönetiminin görüşleri kendilerine aktarılacaktır.

2) Tüzüğümüz gereği büyükşehir adayını belirleme yetkisi genel merkeze aittir. Büyükşehir adayının bir an önce belirlenmesi gerekmektedir. Mevcut iki adayımız Ecevit KELEŞ ya da Raşit DÜNYA’dan hangisi belirlenirse onunla yola devam ederiz. Ancak 21 kişilik il yönetiminden 17 kişi Ecevit KELEŞ, 4 kişi de Raşit DÜNYA ile seçimi alabileceğimiz doğrultusunda görüş bildirmişlerdir.

3) Tek aday başvurusu olan, Selami KARAKADI (Hendek), Atilla ALBUYUR(Serdivan), Erol Akyel(Geyve), Mithat SARI(Kocaali), Celal GÜNGÖR(Karapürçek) adaylarımızın da Büyükşehir adayı ile birlikte açıklanması, Büyükşehir adayının açıklanmasını bekleyen 8 ilçede de bir hafta içinde tüm adayların isimlerinin açıklanacağı(oy çokluğuyla)

4) Sapanca ilçesinde 2 aday adayı olmasına rağmen ilçe örgütü Turan FORTACI’dan yana tercihini kullandığını belirtmiş, ilin ve genel merkezin alacağı karar uyacaklarını belirtmişlerdir. Ancak il örgütü olarak birden fazla aday adayının olduğu Sapanca, Adapazarı ve Ferizli ilçelerinde tüm üyelerle eğilim yoklaması yapılması önerilmektedir.( oy birliğiyle)

5) Milletvekilimiz sayın Engin ÖZKOÇ’un daha önce 5 ilçe ziyaretinde dile getirdiği ve kamuoyuna yansıyan “Ecevit Keleş’in büyükşehir, Raşit Dünya’nın da Adapazarı belediyesi adayı olmaları halinde CHP’nin daha çok oy alacağı hem büyükşehirde hem Adapazarı belediyesinde CHP bayrağı dikme şansımız artar” şeklindeki önerisi de genel merkeze iletilmeli ve genel merkezin bu konuda 2 adayla da görüşmelerinin yararlı olacağı( oy çokluğuyla) görüşü dile getirilmiştir..

Saygılarımızla

Yüksel BÜYÜKAKTEN

CHP Sakarya İl Başkanı

Hikmet Metin Çavdar

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler