YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Destici: Pkk'lıların Devletten Temizlenmesi Lazım

Aziz GÜVENER/ADAPAZARI BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, şehit Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün Arifiye İlçesi'ndeki baba evine taziye ziyaretinde bulundu.

Destici: Pkk'lıların Devletten Temizlenmesi Lazım

Aziz GÜVENER/ADAPAZARI BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, şehit Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün Arifiye İlçesi'ndeki baba evine taziye ziyaretinde bulundu. Şehit kaymakamın babası Asım Safitürk, Destici'yi kapıda karşıladı. Genel Başkan Destici şehidin babası ve yakınlarına başsağlığı dileklerini ilettikten sonra evin önünde bulunan çadırda Kuran okuyarak şehit kaymakam için dua etti.
Destici ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, PKK terör örgütünün yalnızca dağdaki üyesiyle değil, tüm destekçileriyle mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Terörle mücadelede topyekun bir mücadele safhasına girildiğini belirten Destici, " Biz başından beri bunu söylüyorduk. PKK'nın tüm unsurlarına karşı topyekun mücadele hem dağdakine, hem finans ayaklarına, hem belediyelere, hem dış desteklere topyekün bir mücadele verilmesi gerektiğini söylüyorduk. Bugün veriliyor, biz bunu sonuna kadar destekliyoruz" dedi.
Mustafa Destici devlet kurumlarının PKK'lılardan temizlenmesi gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
"Kaymakamımızın şehit edilmesinde şunu gördük ki, kaymakamlıkta çalışan, devletten maaş alan, devletin ekmeğini yiyen hainler bu işin içindeler. Bunlar aracılık etmişler. Bundan 4-5 yıl önce de Gaziantep'te bomba patlatıp 9 sivilimizi şehit ettiklerinde de o zaman da başmüdür yardımcıları vardı bu işin içinde. Bu hain PKK'lıların devletin içinden temizlenmesi lazım. O bölgeye kayyum olarak atanan belediye başkanları, kaymakam, kaymakam yardımcıları ve valilerin mutlaka yakın çalışma arkadaşlarının kendilerine seçme imkanı verilmesi lazım. Onlar PKK'nın atadığı insanlar. Onlarla çalıştırırsanız bu gibi kahpeliklerle karşı karşıya kalabiliriz. Oraya sızmış olan PKK'lı imam, memurdu, yazı işleri müdürüydü hepsinin temizlenmesi lazım. Terörle mücadelede ne kadar doğru adım atılıyorsa ki bugün doğru adımlar atılıyor, biz devletimizin, hükümetimizin terörle mücadelede yanındayız."

Destici: Pkk'lıların Devletten Temizlenmesi LazımDestici: Pkk'lıların Devletten Temizlenmesi LazımDestici: Pkk'lıların Devletten Temizlenmesi Lazım

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler