YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doktor sayısı yarıya düşen hastanede 'acil' önlem

Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde 7 uzman doktorun ayrılmasıyla hasta ve hastane yönetimi zor...

Doktor sayısı yarıya düşen hastanede 'acil' önlem

Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde 7 uzman doktorun ayrılmasıyla hasta ve hastane yönetimi zor durumda kaldı. Acil servisin giriş duvarına "Hastanemizde 7 uzman doktor ayrıldığı için yeni doktor gelene kadar doğum ve kanamalı hastalar dışındaki hastalara acilde bakılmayacaktır. Acil sadece acil hastalar içindir" yazısı asıldı.
Hastaneden son 4-5 ayda 4 kadın doğum uzmanının emekli olması, 2’sinin özel hastaneye geçmesi ve 1 doktorunda il dışına tayin olmasıyla uzman doktor sayısı yarı yarıya azaldı. Hastanede 14 uzman doktor sayısının 7’ye düşmesiyle polikliniklerde ve acilde hasta yığılma başladı. Hastane yönetimi ise acildeki yığılmaları önlemek için doğum ve kanamalı hasta haricinde, hasta kabul etmeyeceğini acil servisin girişindeki duvara astığı bir yazıyla duyurdu. Özellikle gece nöbetlerinde sıkıntı had safhaya ulaştı. Daha önce biri serviste, biri de poliklinikte gece nöbeti tutan uzman hekim sayısı 1’e indi.
Sakarya Sağlık İl Müdürü Hasan Bektaş, yaptığı açıklamada Doğumevi’nde yaşanan sıkıntının çözümü için ilçelerdeki kadın doğum uzmanları ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden asistan takviyesi yaparak soruna geçici çözüm üretmeye çalıştıklarını söyledi. Eylül döneminde yer tayinlerinin başlayacağını hatırlatan Bektaş, bu dönemde Doğumevi’ne de tayin beklediklerini, bu tayinlerle sıkıntının bir nebze olsun aşılabileceğini kaydetti.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler