YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Engelli kızın hem hayatı hem de okul yolu çileyle dolu

Doğuştan ortopedik engelli olan 21 yaşındaki Nesrin Sarı’nın hem hayatı hem de okul yolu çileyle...

Engelli kızın hem hayatı hem de okul yolu çileyle dolu

Doğuştan ortopedik engelli olan 21 yaşındaki Nesrin Sarı’nın hem hayatı hem de okul yolu çileyle dolu. Sarı, servis bulamayınca okul yolunun bir kısmını yürüyerek, bir kısmını da güçlükle inip bindiği dolmuşla gitmek zorunda kalıyor. Koltuk değnekleri ile birlikte çok zor ve yavaş yürüyebilen Sarı, 1,5 kilometre mesafede olan okula zamanında yetişebilmek için 1 saat önce, hava tam aydınlamadan yola çakıyor.
Adapazarı Kız Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi Nesrin Sarı, engeli sebebiyle zaten oldukça zor olan hayatı, üst üste gelen olaylar sebebiyle alt üst oldu. Daha önce Düzce’de annesiyle birlikte yaşayan Sarı, annesinin kendisiyle ilgilenmemesi sebebiyle Adapazarı’ndaki ablasının yanına taşındı.
Sarı’nın Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nden yüzde 60 engel oranıyla aldığı ‘ağır özürlü’ raporu ile 4 yıldır aldığı aylık 500 lira bakım parası, Sakarya’ya taşınınca kesildi. İkametgahını Sakarya’ya aldırması sebebiyle raporu yenilemek için Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi'ne başvuran Sarı’ya aynı özür oranı belirlenmesine rağmen ‘ağır özürlü’ raporu verilmedi. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin de aynı yönde rapor vermesi engelli kızı bakım parasından etti. 2 aydır bakım parası alamayan Sarı "Özür oranım aynı, ama hastanelerin çelişkili raporlar vermesini anlayamıyorum. Bakım param kesildiği için şimdi ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum." diyor.

ENİŞTESİ OKULDAN ALMAYA GELİRKEN KAZA GEÇİRDİ
Ablası ve eniştesinin yardımıyla hayata tutunmaya çalışan Sarı, yaşadığı bir olayla bir kez daha üzüntüye boğuldu. Okula gitmek için servis bulamayan Sarı’yı eniştesi emanet aldığı motosikletle götürüp getirmeye başladı. Yaklaşık 2 ay önce eniştesinin kendisini okuldan almaya gelirken bir aracın çarpmasıyla ağır yaralanması ve sol gözünü kaybetmesi Sarı’yı daha da üzdü. Eniştesinin kazadan sonra işinden de olması ve ekonomik sıkıntıya düşmeleri Sarı’nın üzüntüsünü artırdı.
Sarı, yaşadığı onca kötü olaylara ve çaresizliğe rağmen okulunu bırakmadı. Servis bulamayınca okul yolunun bir kısmını yürüyerek, bir kısmını da dolmuşla gitmek zorunda kalan Sarı, koltuk değnekleri ile birlikte çok zor ve yavaş yürüyebildiği için 1,5 kilometre mesafede olan okula zamanında yetişebilmek için 1 saat önce yola çakıyor. Okul yolunun dolmuş durağına olan yaklaşık 150 metrelik kısmını koltuk değnekleri ile birlikte yaklaşık 20-30 dakikada yürüyebilen Sarı, dolmuşa inip binerken bile oldukça zorlanıyor. Sarı, “Çor zorlanıyorum inanın. Bir servis olsaydı iyi olurdu. “ diye konuşuyor.
Bütün dersleri iyi olan Sarı, öğretmen olmak istediğini sözlerine ekliyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler