YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İlk Yardım Kursları, SGM'de Başladı

Büyükşehir Belediyesince düzenlenen ücretsiz ilk yardım kursları başladı.

Büyükşehir Belediyesince düzenlenen ücretsiz ilk yardım kursları başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sosyal Gelişim Merkezi yeni hizmet binasında düzenlenen ücretsiz ilk yardım kursları ile vatandaşlara ilk yardım eğitimi verilerek temel müdahale yöntemleri hakkında bilgilendirilmesi amaçlanıyor.

Uygulamadaki hataları antalan sunumla başlayan derste kursiyerlere ilk yardımın tanımı ve temel uygulamalar hakkında eğitmen Gökhan Deniz Aydın tarafından bilgi verildi.

Aydın, ilk yardımın, olay yerinde mevcut imkanlarla yapılan ilaçsız müdahaleler olduğunu söyledi.

"Burada can alıcı nokta, olay yerinde olması ve ilaç kullanılmamasıdır" diyen Aydın, "İmkanlar dahilinde bulunan malzemelerle yapılan yardımdır. İlacın kullanıldığı müdahale ilk yardım değildir. İlaç kullanıldığı zaman bu, acil müdahaleye girer ama acil müdahale doktor ve sağlık personeli tarafından yapılır" şeklinde konuştu.

Aydın, şunları dile getirdi:

"Durumun kötüye gitmesini engellemek ve hayat kurtarmak amacıyla mevcut imkanlarla müdahaleyi yapan eğitim almış kişilere 'ilk yardımcı' denir. İlk yardımcının eğitim alması şarttır. Herkes ilk yardımcı olamaz. İlk yardım eğitim almış kişiler tarafından yapılırken, acil tedavi ehliyetli kişiler yani doktor ve sağlık personeli tarafından gerekli donanım ve ilaçla yapılır.

İlk yardım müdahalelerinde amacımız, yaşamsal fonksiyonlarımızın sürdürülmesidir. Daha sonra durumun kötüye gitmesini engellemek ve iyileştirmeyi kolaylaştırmaktır. İlk yardımın temel uygulamaları ise koruma, bildirme ve kurtarma olarak tanımlanır."

Öte yandan, kurs kayıtları Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezinde devam ediyor.

Muhabir: Uğur Subaşı

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler