YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Kafama sıkacaktım, kurşunum bitti'

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde, miras anlaşmazlığı yüzünden kardeşi ve eşi ile 2 yeğenini öldüren Yakup Yıldız, hakim karşısına çıktı.

'Kafama sıkacaktım, kurşunum bitti'

Hollanda’dan Türkiye’ye gelerek Akyazı ilçesinde, miras anlaşmazlığı yüzünden kardeşi Erol Yıldız ile eşi Hanife, yeğenleri Özlem ve Elif 'i tabancayla vurarak öldüren Yakup Yıldız, Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. 4 cinayetin sanığı Yıldız duruşmada, son kurşunu kendi kafasına sıkmak istediğini, ancak mermisinin bittiğini söyledi.

Akyazı İlçesi'nin Batakköy Mahallesi'nde, geçen yıl 29 Aralık'ta meydana gelen olayda babalarından miras kalan gayrimenkuller yüzünden, aralarında anlaşmazlık bulunan kardeşi Erol Yıldız (46), eşi Hanife (45), kızları Özlem (20) ve Elif (10)'i tabancayla vurarak öldüren Yakup Yıldız (54), 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Duruşmaya ailenin çocukları Metin ve Aytaç Yıldız gelmedi.

Uzun süre yurt dışında yaşadığı için savunmasını sözlü yapamayacağını ifade eden Yakup Yıldız, 2 sayfalık yazılı savunmasını mahkeme heyetine sundu.

7 çocuk babası sanık, mahkemede Hollanda'da çalıştığı işyerinde zaman zaman yere düştüğünü, unutkanlık ve baş dönmesinin olduğunu bu nedenle malulen emekliye ayrıldığını söyledi. Cinayetle ilgili olarak da kardeşinin babadan kalan mirası aldığını vermediğini belirlerek şunları söyledi:

"Kardeşimle olaydan bir 15 gün önce kavga etmiştim. Mesajlaştık. Sonra ben Türkiye’ye geldim. Tartışmamız sürünce Akyazı’ya evine geldim. Olay günü kardeşim üzerime yürüdü. Onu öldürdükten sonra kendimi kaybettim. Diğerlerini de öldürdüm. Cinnet geçirdiğim için evi de yakmaya kalktım. Olaydan sonra silahı kafama dayayıp tetiği çektim. İntihar etmek istemiştim. Ancak kurşunum bitmişti."

Mahkeme heyeti, sanığın akli durumunun tespiti için Sakarya Adli Tıp Kurumu Şube Müdürlüğü'ne sevk edilmesine karar verdi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler