YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kızılay Haftasını Kan Vererek Kutladılar

AK Parti Sakarya İl Teşkilatı Sosyal İşler Birim Başkanı Ayşe Özkul Erdem, Ali İhsan Güneş,...

Kızılay Haftasını Kan Vererek Kutladılar

AK Parti Sakarya İl Teşkilatı Sosyal İşler Birim Başkanı Ayşe Özkul Erdem, Ali İhsan Güneş, Şengül Öztürk, Osman Aydın, İl Kadın Kolları üyelerinin yanı sıra AK Partili İl Genel Meclis üyeleri, Kızılay Haftası sebebi ile Sakarya Kızılay Kan Merkezine yaptıkları ziyarette kan bağışında bulundular.

Merkezin organizasyon bölümünde kan bağışı kazanımcısı olarak görev yapan yetkililerle görüşen AK Parti İl yöneticileri, merkezin yapısı ve işleyişi ile ilgili bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak 1 müdür, 3 doktor, 2 kan bağışı kazanım uzmanı ve 10 hemşirenin görev yaptığı merkeze, günde ortalama 10, ayda 200 ünite bağış yapıldığı kaydedildi. Nisan-Kasım ayları arasında açık meydanlara kurulan çadırlarla, tanıtım kampanyalarıyla bu sayının arttığı ve iki üç ayda bir ilçelerde bulunan kan merkezi şubelerine gidilerek ilçelerden de kan toplandığı belirtildi.

Alınan kanlarla ilgili süreci soran teşkilat mensuplarına, ilk olarak kişisel ve sağlık bilgileri için form doldurulduğu, kan sayımı ve tansiyon ölçümü sonrası uygun olanlardan alınan kanların, analiz edilmek üzere İstanbul (Kartal)’a gönderilip testler uygunsa, Düzce Bölge Kan Merkezi’nde ihtiyaca uygun olarak plazma, eritrosit ve trombosit olarak üçe ayrıştırıldığı ve tekrar illere geri dönüşümü sağlandığı ifade edildi.

Kan bağışının faydaları ile ilgili ilk, orta okul, lise, üniversite ve fabrikalarda eğitim verdiklerini belirten merkez çalışanları, kan bağışının Sakarya ilimizde nüfusa göre iyi, ancak yine de ilimizin ihtiyacını tamamen karşılamadığını ifade ettiler.

AK Parti İl Sosyal İşler Birim Başkanı Ayşe Özkul Erdem, “Sosyal paylaşım, yardımlaşma ve dayanışma bir toplumun, bir ülkenin gelişmesinde çok önemli bir unsurdur. Bu bağlamda hayati önem arz eden kan bağışında bulunmanın, her sağlıklı birey için bir insanlık görevi olduğu bilinci ile hareket etmemiz gerekir. Verilecek bir ünite kan, belki de bir hayat demektir. Ayrıca kanı veren için de vücudun yenilenmesi demektir. Kısaca kan vermek, hem kanı veren için hem de kana ihtiyacı olan için sağlıktır. Bu sebeple biz de ‘Sağlık İçin Bir Kan Verin’ diyerek bu kampanyayı başlattık. Kan bağışına destek olmak üzere ilerleyen aylarda tekrar bir araya geleceğiz inşallah” dedi.

Merkez çalışanları da yapılan bağış kampanyasından dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, Erdem’e ve bağışta bulunan heyete teşekkür etti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler