YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sakarya İl İstihdam Ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

Sakarya İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, 2013 yılı 1. Olağan Ocak ayı toplantısı Sakarya...

Sakarya İl İstihdam Ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

Sakarya İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, 2013 yılı 1. Olağan Ocak ayı toplantısı Sakarya Valiliği Toplantı Salonunda Kurul Başkanı Sakarya Valisi Mustafa Büyük başkanlığında yapıldı.

Toplantıya, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı, kurul üyesi daire müdürleri, işçi ve işveren sendikaları temsilcileri, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan vekili, Sakarya Üniversitesi’nden öğretim üyeleri ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu temsilcisi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasında Sakarya Valisi Mustafa Büyük, nitelikli ve sertifikalı işgücünün önemine vurgu yaparak Sakarya’da bulunan birçok işletmenin tehlikeli ve çok tehlikeli işler sınıfında yer aldığını, Kanunen bu işyerlerinde çalışabilmek için sertifika zorunluluğu bulunduğunu, dolayısıyla İŞKUR programlarıyla işsizlerin işverenler tarafından talep edilen mesleklerde yetiştirildiğini belirtti. Vali Büyük, 2012 yılında verilen bu destekle Sakarya’nın en çok meslek edindirme projesi yapılan İl haline gelindiğini belirterek, bu destek ve gayretlerinin 2013 yılında da artarak devam edeceğini ifade etti.

Toplantıda, Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün 2012 yılı faaliyetleri de değerlendirildi. Toplantıda, Sakarya’da düzenlenecek işgücü yetiştirme kursları, girişimcilik eğitim programları ve istihdamın korunmasına yönelik çalışanların sertifika programları görüşüldü.

Yapılan değerlendirmede, 2012 yılı verilerine göre, Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 2011 yılında 10.865 kişilik açık işgücü talebi alınarak, 7 bin 139 kişinin işe yerleştirilmesine karşılık, 2012 yılında 18 bin 426 kişilik açık işgücü talebi alınarak 11 bin 159 kişinin işe yerleştirildiği ifade edildi. Vali Büyük, işverenlerden alınan açık işgücü taleplerinde yüzde 68,9 ve işe yerleştirme sayısında yüzde 56,3 oranındaki artışın memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Diğer taraftan meslek edindirme kurs programları ile ilgili olarak düzenlenen 625 programdan, 5 bin 569 erkek ve 4 bin 174 bayan olmak üzere toplam 9 bin 743 katılımcının istifade ettiği belirtildi.

İl Müdürü Tekin Kaya işsizlikle mücadelede dezavantajlı grupların (engellilerin, kadınların, uzun süreli işsizlerin, eğitim seviyesi düşük işsizlerin) istihdamlarına yönelik Kurum hizmetlerinden yararlanmada öncelik tanındığını, Sakarya’da 2012 yılında uygulanan geçici istihdam ve eğitim modeli olan Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) programları ile meslek edinme kursları, işbaşı eğitim programları, girişimcilik programları için yaklaşık 7 bilyon 230 bin TL harcandığını ifade etti.

Kaya, 2012 yılının tamamında meslek edinme kursları için yaklaşık 4 milyon 500 bin TL ödenek kullanılmasına karşılık, sadece 2013 yılı Ocak ayında işsizlerin meslek edinmelerine yönelik istihdam garantili kurs programları için firmalarla yapılan sözleşme tutarının, bu tutara yakın olduğunu belirterek, yılın tamamında geçmiş yıllara nazaran istihdamda en hızlı artışın olmasını beklediklerini belirtti.

2013 yılında engellilerin yardımcı hizmetler yerine üretimde çalışabilmelerine yönelik yeni programlar açmayı düşündüklerini anlatan Kaya, bu anlamda engelli açık kontenjanı bulunan iş yerlerinin bu konuda gereken hassasiyeti göstermelerini beklediklerini, teşvik amacıyla da engellilerin iş öğrenme maliyetini karşılamakta olduklarını ifade etti.

Toplantıda Sakarya’nın muhtelif sektör ve branştaki işgücü ve mesleki eğitim ihtiyaçları ile, İl düzeyinde istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirlerin belirlenmesine çalışıldı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler