YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sakarya'da 3 Ayda Bin 620 Kişi Boğulmak Üzereyken Kurtarıldı

SAKARYA (AA) - Kaynarca, Karasu ve Kocaali ilçelerinde faaliyet gösteren cankurtaran ekipleri, 3 ayda bin 620 kişiyi boğumaktan kurtardı.

Kaynarca, Karasu ve Kocaali ilçelerinde faaliyet gösteren cankurtaran ekipleri, 3 ayda bin 620 kişiyi boğumaktan kurtardı. Deniz sezonunun başlamasıyla plajlardaki yerini alan 30 kişilik Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi cankurtaran timi, 16 gözetleme kulesiyle tatilcilerin can güvenliğini sağlıyor. Ekip amiri Şaban Küçükosman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon boyunca bin 620 kişiyi kurtardıklarını söyledi. Bu sürede 3'ü boğulma, 2'si kalp krizi olmak üzere 5 kişinin hayatını kaybettiğine işaret eden Küçükosman, 14 kilometrelik sahil şeridinde 16 kulede 30 personel, 6 jet-ski, ATV aracı ve botla çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini kaydetti. Küçükosman, vatandaşları Karadeniz'deki "rip" akıntısına karşı uyararak, şunları dile getirdi: "Karadeniz'de yüzme ve rip akıntıya karşı yapılabilecek şeyleri anlatmak için vatandaşlarımıza broşür dağıtıyoruz. Afiş ve tabelalarla uyarılarda bulunuyoruz. Personelimiz aynı zamanda megafonlarla anons yapıyor. Örneğin, bugün deniz çok dalgalı, o yüzden kimseyi sahile sokmamaya çalışıyoruz. Karadeniz'de yüzmek için uygun zamanı beklemek zorundayız. Vatandaşlarımız, Karadeniz'deki yüzmeyle ilgili bilgi sahibi değil." Küçükosman, özellikle Karasu'da dalgaların geri giderken dibe çeken rip akıntısını oluşturduğunu sözlerine ekledi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler