YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sapanca Gölü'ne Nefes Aldıracak 3 Baraj Geliyor

Zafer TOKUŞ/ADAPAZARI Sakarya'nın Kuzey bölgesinde Karasu ve Kocaali ilçeleri sınırları içerisine yapılması planlanan Çamdağı Barajı ile ilgili olarak Sakarya Büyükşehir Belediye

Sapanca Gölü'ne Nefes Aldıracak 3 Baraj Geliyor

Zafer TOKUŞ/ADAPAZARI Sakarya'nın Kuzey bölgesinde Karasu ve Kocaali ilçeleri sınırları içerisine yapılması planlanan Çamdağı Barajı ile ilgili olarak Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu gazetecilere açıklama yaptı. Toçoğlu, şehrin kuzeyinde inşa edilecek Çamdağı Barajı için başlatılan planlama çalışmalarının sürdüğünü projenin yıllık 120 milyon metküp bu alımı yapılan Sapanca Gölü için önemine dikkat çekti. Toçoğlu, Büyükşehir Belediye yasasıyla Sakarya'da tüm ilçelerin büyükşehir belediyesi sınırlarına dahil edildiğini söyleyerek, "Sakarya'nın kuzeyi yeni yasa ile hizmet sınırlarına dahil oldu. Uzun vadede de bölgeye içmesuyu barajı kazandırmayı planlıyoruz. Bölgede harita ve etüt çalışmalarını sürüyor. Bölgede bulunan Çamdağı Deresi üzerinde yıl sonuna kadar planlama çalışmalarını tamamlayayıh erekli hazırlıklarımızın ardından da Çamdağı Barajı yapım çalışmalarını hemen başlatacağız" dedi.
Oluşturulacak barajın su tutma kapasitesi ile ilgili de bilgiler veren Toçoğlu, "Çamdağı Barajı yıllık 35 milyon metreküplük su potansiyeline sahip olacak. Sakarya'nın kuzeyinin de 100 yıllık içmesuyu geleceğini garanti altına alacağız. Bölgede içme suyu yetersizliği yaşanmayacak" dedi.
Nufusü bir milyona yaklaşan Sakarya'da içme suyu Sapanca Gölü'nden sağlanıyor. Sakarya Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü verilerine göre Sakarya için Sapanca Gölü'nden içme suyu amaçlı yılda 70 milyon metreküp su alınırken, Sapanca Gölü'ndeki su alımı ise yılda 120 milyon metreküp civarında bulunuyor.

Akyazı sınırları içinde Mudurnu Deresi üzerine 100 milyon metreküp su kapasiteli Ballıkaya Barajı ile Geyve ve Pamukova ilçeleri bölgesinde bulunan Akçay Deresi üzerine 40 milyon metreküp su kapasitesi olan Akçay Barajı ile Karasu ve Kocaali Bölgesine yapılacak 35 milyon metreküp su kapasiteli Çamdağı Barajı ise içme suyu ihtiyacının karşılanmasında Sapanca Gölü'ndeki su kullanımının azaltılması da amaçlanıyor. Ballıkaya ve Akçay barajları DSİ tarafından yaptırılıyor.

Sapanca Gölü'ne Nefes Aldıracak 3 Baraj Geliyor

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler